≫ 

Misterija stara 34 godine konačno pred rešenjem: Ko je ubio švedskog premijera?

Glavni tužilac u tom slučaju Krister Peterson izjavio je da je "uveren da može da izloži šta se dogodilo i ko je za to odgovoran"

  • 2

Jedan od najmisterioznijh atentata na svetu, ubistvo švedskog premijera Ulofa Palmea pre 34 godine možda će ipak biti rešeno.

Glavni tužilac u tom slučaju Krister Peterson izjavio je da je "uveren da može da izloži šta se dogodilo i ko je za to odgovoran".

- Moj cilj je da izložim (optužnicu u vezi sa ovim slučajem) u prvoj polovini 2020. Naporno smo radili i imamo tragove u koje prilično verujemo - rekao je Peterson za švedsku SVT. On je istakao da je optimističan po tom pitanju.

Upitan da li je istraga bliža rešavanju slučajeva, Peterson je odgovorio: "Po mom mišljenju, da".

Peterson, koji nije imenovao mo gućeg osumnjičenog, niti precizirao kada će optužnica biti objavljena, naveo je da bi, u suprotnom, slučaj bio zatvoren, prenosi AP.

Palme je ubijen u Stokholmu 28. februara 1986. godine nakon što se sa suprugom Lizbet vraćao iz bioskopa.

Lizbet Palme je povređena u napadu, a kasnije je kao napadača identifikovala Kristera Petersona, koji je osuđen za Palmeovo ubistvo. Ta presuda je, međutim, kasnije poništena, a ovaj atentat je postao nerešena misterija.

AP ukazuje i na slučajnost u sličnosti prezimena glavnog tužioca i glavnog osumnjičenog, s tom razlikom što se prezime tužioca piše Peterson, a osumnjičenog, koji je u međuvremenu preminuo Peterson.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    19. februar 2020 | 22:49

    A onog Mijajilovica iz Pozarevca koji je u robnoj kuci u Stokholmu zaklao ministricu inostranih poslova Svedske odmah su uhvatili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA