Serijska trovačica u Rusiji: Ženu ubila lekovima i opljačkala je, sumnja se da godinama seje smrt

Uprkos pisanju medija, Markova je i dalje na slobodi. Ona je stavljena pod kućni pritvor, ali može da izlazi napolje tri sata dnevno po odluci suda

  • 1

Tatjana Mihejeva (60) izgubila je bitku za život pošto je provela pet meseci u komi u bolnici u Sankt Peterburgu. Kako navodi ruski portal "Life", ona je otrovana u svom stanu injekciom u kojoj je bila velika količina lekova protiv bolova.

Kako tvrde mediji, nju je otrovala poznanica Irina Georgijevna Markova (60), inače lažna medicinska sestra koja je prema sumnjama policije opljačkala Mihejevu i uzela joj bundu, nakit i telefon. Policija i porodica nastradale veruju u ovaj scenario.

Uprkos pisanju medija, Markova je i dalje na slobodi. Ona je stavljena pod kućni pritvor, ali može da izlazi napolje tri sata dnevno po odluci suda.

Odakle ti paketi Irina?

 

Kamere u zgradi Mihejeve zabeležile su trenutak kada Irina Markova ulazi u taj objekat praznih ruku, a malo kasnije vidi se kako odlazi sa dva velika paketa.

Prilikom hapšenja, u stanu osumnjičene pronađeni su bunda, nakit, dokumenta neke osobe, velika količina lekova protiv bolova. Takođe, nađen je i veliki broj SIM kartica, a brojevi se poklapaju sa onima sa internet oglasa, u kojima se nudi davanje injekcija.

Markova, inače rodom iz Gruzije, ima dve medicinske diplome, ali sumnju vlasti privukla je i njena ćerka Ljudmila Mirijanovna Njevskaja. Naime, ona takođe ima medicinsko obrazovanje, menjala je pasoš četiri puta, a ima nekoliko lažni naloga na društvenim mrežama pod imenima Ljudmila Njeizvestnaja, Ljudmila Jelikašvili i Ljudmila Korovjakovskaja.

Ne priznaje krivicu

 

Uprkos dokazima i snimku sa sigurnosne kamere, Markova ne priznaje krivicu i odbija da svedoči. Njen branilac tužio je policajce, jer su navodno nelegalno izvršili pretres strana osumnjičene. Ukoliko sudija uvaži argumente advokata, svi glavni dokazi (SIM kartice, računi iz zalagaonice, dokumenti, lekovi protiv bolova) neće biti prihvaćeni na suđenju.

"Nova" žrtva

 

Ruski mediji navodno su uspeli da nađu još jednu žrtvu. Naime, Nina Dubova prepoznala je fotografiju Markove, samo što tvrdi da je to zapravo žena po imenu Katja, koja joj je pre 10 godina ukrala zlato.

- Nema sumnje da je Katja zapravo Irina Markova. Jednom prilikom na autobuskoj stanici prišla mi je žena i rekla mi je "Vidim tugu u tebi". Odgovorila sam: "Da, umro mi je suprug! Kako si znala?" Rekla mi je da vidi da je neko bacio kletvu na mene. Pričali smo mesec, mesec i po, a Katja je zatim predložila da uradi ritual. Tražila mi je donesem zlato koje imam na groblje - priča svoju priču Nina, koja živi u gradu Vsevoložsk.

Ruska policija

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Ona je zlato stavila u maramicu i otišla sa njom u crkvu i rekla mi je da čekam na ulici. Ušla sam unutra i uzela joj maramicu iz ruke, a nakit je i dalje bio tu. Zaklela se i rekla da nikada ne bi uzela zlato. Izašla sam napolje i posle nisam proveravala. Kada sam otvorila maramicu, videla sam da je zlato zamenila kamenjem. Zvala sam policiju, ali su me odbili, rekavši: "Nećemo naći Katju, nećemo ni da pokušamo" - kaže ova prevarena žena.

Markova je pre 10 godina živela upravo u Vsevoložsku, a Nina ima i dalje snimljene razgovore sa "Katjom". Prema navodima medija, u toku je veštačenje da se utvrdi da li je reč o istoj osobi. Policija sumnja da Markova ovo radi godinama, tako da za sada uopšte nije poznato koliko je ljudi završilo kao Mihejeva.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    20. februar 2020 | 08:29

    Sve vise sektasa u svetu neka nam je bog na ppmoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA