"Kako tužan svet": Otac uči ćerku da se smeje bombama u Siriji, kako ne bi imala traume u budućnosti

Mala Salva (3) misli da se radi o igri "smejanje pod bombama"

  • 1
Sirija, tata i ćerka Printskrin: Twitter/Ali Mustafa

Većina dece bilo gde u svetu sigurno bi plakala na svaki zvuk bombe koja eksplodira, ali ne i trogodišnja devojčica Salve iz Sirije, koju je otac naučio neobičnu igru - da se bombama smeje, preneo je Skaj njuz.

Abdulah Al-Mohamad, Salvin otac, morao je sa svojom porodicom da se preseli kod prijatelja, a kako bi poštedeo svoju ćerkicu trauma, odlučio je da sve strahote rata pretvori u zabavu.

Tako se trogodišnja devojčica Salva na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Tvitr, smeje svaki put kad eksplodira bomba, misleći da se radi o igri "smejanje pod bombama".

Njen otac joj je rekao da zvuci dolaze od vatrometa ili igračke puške.

- Ona je dete koje ne razume šta je rat. Odlučio sam da naučim Salvu ovoj igri kako bih sačuvao njen duh, kako ne bi imala traume zbog rata i straha rekao je on.

Video je snimljen u Sarmadi, malom gradu u blizini sirijske granice sa Turskom, gde je ova sirijska porodica potražila utočište od žestokih sukoba u Idlibu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA