≫ 

Užas koji traje 110 godina: 12.000 dečaka zlostavljano dok su bili u izviđačkim kampovima u SAD

Prema procenama, očekuju da će se za kompenzaciju javiti između 1.000 i 5.000 osoba

  • 4
Izviđači Amerike

Foto: Printscreen/Youtube

Organizacija "Izviđači Amerike" proglasila je bankrot kako bi napravili fond iz koga bi se isplatila poravnanja za žrtve koje su seksualno zlostavljane dok su bili u tim kampovima. Kako navodi AP, udruženje koje postoji 110 godina apelovalo je na žrtve da istupe, bilo da su ih zlostavljali vršnjaci ili starešine.

"Izviđači Amerike" nadaju se da će uspeti da prežive brojne tužbe, koje su omogućene nedavnim promenama u zakonima saveznih država. Žrtvama je sada dozvoljeno da pokrenu proces u vezi sa seksualnim zlostavljanjem, iako su optužbe stare više godina.

Organizacija smatra da će morati da formira fond od čak milijardu dolara kako bi mogli da isplate eventualna vansudska poravnanja. Prema procenama, očekuju da će se za kompenzaciju javiti između 1.000 i 5.000 osoba. "Izviđači" su otkrili jezivu brojku - više od 12.000 dečaka je zlostavljano od strane 7.800 osoba.

Džejms Krečmer, jedna od osoba koja će tužiti ovu organizaciju, rekao je da ga je seksualno zlostavljao starešina dok je bio u kampu izviđača u državi Vašington.

- Sramotno je što su morali da proglase bankrot, jer je ovo u jezgru divna organizacija. Ipak, sve može da se pokvari. Ako ne žele da zaštite ljude koji su im poverili decu, onda bi trebalo sve da se ugasi i da nastavimo dalje - kazao je Krečmer.

Video: Barbra Strejsend brani Majkla Džeksona: On je samo imao potrebe, a dečaci su to želeli!

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    20. februar 2020 | 03:37

    америчка демоНкратија у пуном сјају

  • markan

    20. februar 2020 | 03:43

    zlotvori pa sutra daj nekom dete sve ih pobbiti

  • Гаргамел

    20. februar 2020 | 07:51

    Западна НЕкултура којиј на жалост и сами тежимо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA