≫ 

Ubica iz Nemačke ostavio oproštajno pismo: Tražio da se unište određeni narodi, pa izvršio masakr

Napadač, Tobias R, pronađen je mrtav u kući svog oca. Pretpostavlja se da se ubio

  • 39

Masakr u gradu Hanau izvršio je državljanin Nemačke Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismo, u kom izražava radikalno desničarske poglede, piše nemački "Bild". Ukupno devet osoba je ubijeno, a četvoro ranjeno u dva napada koji su se dogodili sinoć u nargila barovima u gradu Hanau.

Napad je, kako se sumnja, izvršio državljanin Nemačke, čije telo je policija pronašla u kući njegovog oca. Sumnja se da je napadač izvršio samoubistvo.

Mediji prenose da je reč o Tobiasu R. koji je, prema pisanju Bilda, ostavio oproštajno pismo i video-ispovest.

U svom ispovednom pismu Tobias R. izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild ne navodeći izvore informacija.

Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti. Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije.

U kući u kojoj je pronađeno telo napadača pronađeno je telo još jedne osobe. Moguće je da je reč o osobi koja je Tobiasu R. pomogla u napadu.

Hanau, Nemačka, ubistvo

Foto: Telegraf.rs/ AP

Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema rečima svedoka napadači su kolima pobegli sa lica mesta.

- Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene. Svi smo u šoku - priča građanin čiji otac je vlasnik nargila bara.

Hanau, Nemačka, ubistvo

Foto: Tanjug/ AP

- Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da verujem šta se dogodilo - ispričala je jedna žena, očevidac napada.

Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gde su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povređeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama.

Video: Krvave ulice nemačkog grada: Policija posle masakra u kome je likvidirano 9 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    20. februar 2020 | 09:49

    Ko voli migrante neka ih vodi svojoj kući. Živeo Orban i Mađari.

  • muslin

    20. februar 2020 | 09:15

    Nemcima bele puti i plavih očiju zabranjeno je da ulaze u nargila barove sirom Nemacke. Uglavnom ih drže i posećuju ljudi koji su mali crni i bradati tako da je ovaj čovek bio verovatno revoltiran tom zabranom ulaska u bar

  • Vera

    20. februar 2020 | 09:17

    Imace Njemci problema sa islamskim svetom, a i Evropa citava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA