≫ 

Dvoje državljana Srbije sa kruzera "Diamond Princess" se ukrcalo na let za Evropu

Oni su se nalazili  u karantinu na kruzeru "Diamond Princess" koji je bio usidren u japanskoj luci Jokohami.

  • 0
Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Dvoje državljana Srbije, koji su se nalazili u karantinu na kruzeru Diamond Princess u Jokohami, ukrcali su se na let za Evropu, potvrdio ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić za RTS.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, oni su danas tokom dana dobili potvrdu da su negativni na koronavirus, nakon čega su napustili brod i otišli u hotelu u Tokiju gde ih je sačekao predstavnik Ambasade Srbije.

Oni su doneli odluku da se u Srbiju ne vrate avionom vlade Italije, već komercijalnim letom, te su vozilom Ambasade Srbije prevezeni na aerodrom u Tokiju odakle će krenuti put Srbije.

Da podsetimo, brod karantin u japanskoj luci najveće je žarište virusa posle Kine. U kritičnom stanju je 29 osoba, a dve osobe su preminule.

Oko 3.700 putnika i članova posade 56 nacionalnosti, bilo je na kruzeru koji je stavljen u karantin u zalivu Jokohama kod Tokija, jer su neki od putnika bili pozitivni na testovima na virus.

Njima je naređeno da ostanu u svojim kabinama dve nedelje, ali time nije sprečeno širenje virusa.

Posle dve nedelje, brod su napustili putnici negativni na testove na koronavirus od koga je na tom brodu inficirano 545 ljudi.

Preostalih 12 naših državljana su članovi posade i i iz karantina će izaći za 14 dana. Oni se svi osećaju dobro, a dvoje njih su već testirani i dobili su nalaz da su zdravi, dok će preostali biti testirani u narednim danima.

Video: Počelo iskrcavanje putnika sa Dajmond princesa: Na kruzeru zaraženo više od 500 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA