Ko su žrtve masakra u Nemačkoj: Stradao mladić iz Prijedora, ubijena i trudna majka dvoje dece

Među žrtvama je i 35-godišnja žena, majka dvoje dece, koja je bila u drugom stanju

  • 6
Nemačka, ubistvo, Hanau, Tobijas R. Foto: Tanjug/AP

Nemačka i čitava Evropa oplakuju žrtve ekstremiste Tobijasa R. koji je u dva odvojena napada u centru Hanaua ubio devet ljudi, a potom kod kuće svoju majku, a na koncu i sebe.

Još nije potvrđen identitet svih žrtava, ali u ovom trenutku se zna da je u stravičnom masakru ubijen dvadesetogodišnji Hamza Kurtović, čiji su roditelji poreklom iz Prijedora, a kako piše nemački Bild, među žrtvama je i 35-godišnja žena, majka dvoje dece, koja je bila u drugom stanju.

Prvi pucnji su se čuli oko 22 sata u nargila baru u centru Hanaua. Ubica je nasumice pucao i izašao. Nakon toga je otišao u drugi deo grada i prvo pucao prema kiosku, u kojem su bila dva momka, a nakon toga i u nargila bar do kioska.

Hanau, Nemačka, ubistvo Foto: Telegraf.rs/ AP

Među žrtvama se nalazi i 20-godišnji muškarac poreklom iz Turske, kao i konobarica koja je rođena u Poljskoj.

Peter Beut, ministar unutrašnjih poslova nemačke savezne države Hesen, rekao je da je ksenofobija motiv napadača koji je izveo ekstremno desničarski teroristički napad i života lišio deset ljudi.

Podsetimo, napadač Tobias R., ekstremno desničarski terorista, pronađen je jutros oko 2.30 časova mrtav u svojoj kući, a kraj njega pronađeno je i telo njegove 72-godišnje majke sa prostrelnim ranama.

Navodno je policija pronašla i Tobiasovo oproštajno pismo, u kom izražava radikalno desničarske poglede. Takođe, napadač je pisao o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti. 

Pre masakra Tobias je napravio i video-ispovest u kom je poslao upozorenje Amerikancima.

Video: Krvave ulice nemačkog grada: Policija posle masakra u kome je likvidirano 9 ljudi

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    20. februar 2020 | 18:56

    Gledam svapski politicari na vlasti kao ozalosceni cuvaju vlast na ovoj nesreci znamo ih dobro kako su nas bombardovali,kako su turcima pozajmljivali tenkove na napadaju Siriju nece se nikada oprati od drugog svetskog rata a pokusavaju nekoga da vise okrive.

  • Crni

    20. februar 2020 | 16:35

    Sta ce trudna zena s dvoje dece u baru i to nocu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA