≫ 

Sud odlučio: Šest godina robije za Trampovog savetnika

On je u novembru 2019. proglašen krivim zato što je lagao Kongres i opstruirao istragu Predstavničkog doma o umešanosti Trampa i Rusije u vezi sa predsedničkim izborima 2016. godine

  • 2
Rodžer Stoun Foto: Tanjug/AP

Dugogodišnji saradnik predsednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun, osuđen je na šesto godina robije zbog opstruisanje istrage, javljaju svetski mediji.

On je u novembru 2019. proglašen krivim zato što je lagao Kongres i opstruirao istragu Predstavničkog doma o umešanosti Trampa i Rusije u vezi sa predsedničkim izborima 2016. godine.

Sudija Ejmi Berman Džekson izrekla je Stounu i novčanu kasnu od 20.000 dolara, jer je "traćio vreme i resurse američke vlade tako što je ometao istragu".

Tužilaštvo je u memorandumu objavljenom u ponedeljak tražilo za Stouna 87 do 108 meseci zatvora, uz obrazloženje da bi takva presuda mogla bi da pošalje poruku drugima koji razmišljaju da lažu ili ometaju istragu Kongresa.

Stounova karijera republikanskog operativca se protezala od doba skandala Votergejt iz ranih 1970-ih do Trampove kampanje pre četiri godine.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trump sad zna

    20. februar 2020 | 19:03

    koga treba a pomiluje, jer ovaj nije radio protiv američkog naroda nego protiv duboke države.

  • DARKO 100%

    20. februar 2020 | 18:49

    Opasna je njihova demokratija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA