≫ 

Brine ih eskalacija sukoba: Merkel i Makron zvali Putina zbog Idliba

  • 2

Lideri Nemačke i Francuske pozvali su danas ruskog predsednika Vladimira Putina da bi izrazili svoju zabrinutost humanitarnom situacijom u sirijskom regionu Idlib i pozvali na okončanje tamošnjeg sukoba, izjavio je nemački portparol.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su telefonom s ruskim liderom tokom samita Evropske unije u Briselu, javlja Rojters.

- Oboje su jasno rekli koliko su zabrinuti zbog katastrofalne humanitarne situacije ljudi u sirijskoj provinciji Idlib. Oboje su zahtevali momentalni prekid borbi i mogućnost humanitarne pomoći za ljude - rekao je portparol.

On je preneo i da su lideri Putinu rekli da su voljni da se sastanu sa njim i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kako bi postigli političko rešenje.

Ništa od dogovora

Tokom pregovora u Moskvi, Rusija i Turska nisu postigle sporazum u cilju smanjenja napetosti u vezi sa sirijskom pokrajinom Idlib. Lavrov. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da su se snage sirijske vlade, koje sprovode ofanzivu u Idlibu, pridržavale prethodnih sporazuma o Idlibu, ali da su reagovale na provokacije.

Video: Završena najveća bitka rata u Siriji: Alepo u poptpunoj kontroli vladinih snaga

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    21. februar 2020 | 04:04

    Људска злоба је бесконачна. Те западне цивилизоване и демократске земље су и растуриле Сирију. Турска је чланица НАТО-а али не зову њу да прекине пружати подршку терористима и да напусти окупирану територију. Само полако ...

  • Milorad Vujicic

    21. februar 2020 | 13:33

    Povuci priznanja kosova,povuci vojne snage iz Sirije,Iraka,prestanite se ponasati kao razbojnici,dodjite pameti pre nego je kasno.Savjet za NATO .!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA