≫ 

Osuđen na smrtnu kaznu jer je ubio pedofila u zatvoru: Nikolasa spalili na električnoj stolici

Povod za ubistvo navodno nije bilo to što je Estep seksualno zlostavljao decu, već zbog toga što je dilovao drogu u zatvoru, a svi su se žalili da je roba "bila loša"

  • 2

Nikolas Tod Saton (58), zatvorenik iz Tenesija, pogubljen je juče jer je ubio pedofila koji je bio sa njim u ćeliji. Saton je osuđen zbog toga što je u ćeliji nožem nasmrt izbo zatvorenika Karla Estepa, koji je silovao decu.

Ubistvo se dogodilo davne 1985 godine, u zatvoru gde je Saton robijao zbog trostrukog ubistva. On je, naime, prvobitno osuđen na doživotnu robiju zbog brutalnog ubistva svoje bake i još dvojice muškaraca 1979. godine. Šest godina kasnije u ćeliju su mu smestili osuđenog pedofila Karla Estepa, koji je u zatvoru završio zbog stravičnog silovanja dece, prenose američki mediji.

Kobnog dana, Saton je iskoristio smenu stražara i sa još jednim zatvorenikom je upao u ćeliju i izbo Estepa 38 puta u grudi i vrat sa ručno izrađenim oštricama. Povod za ubistvo navodno nije bilo to što je Estep seksualno zlostavljao decu, već zbog toga što je dilovao drogu u zatvoru, a svi su se žalili da je roba "bila loša". Ubistvu je navodno i prethodila svađa sa Satonom, kada je Estep i zapretio da će ga ubiti.

Zbog svirepog ubistva Saton je 1986. godine osuđen na smrtnu kaznu, koja je izvršena tek ove godine i to je ujedno prva smrtna kazna izvršena u Tenesiju.

Inače, malo je falilo da Satonu zbog dobrog vladanja u poslednje tri decenije, bude kazna preinačena ponovo u doživotnu, ali je sud taj predlog odbio. U predlogu je  bilo i navedeno da je Saton tokom robije spasao život čak troje radnika zatvora, međutim, sud to nije uvažio.

Smrtna kazna na električnoj stolici izvršena je juče, nakon što je Saton odbio da primi smrtonosnu injekciju.

Iako ima onih koji su mu zahvalni što je oduzeo život silovatelju dece, porodice nedužnih žrtava koje je Saton ubio kažu da i njegovom smrću pravda nije zadovoljena, jer ništa njihove najmilije neće vratiti.

Video: Nad Ivaninim ubicom izvršena je poslednja smrtna kazna

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    21. februar 2020 | 19:25

    Preterase sa kaznama. Amaricki kazeni sistem je okrutan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA