≫ 

Crnogorac zaražen koronavirusom: Boravi na istom brodu na kom su zarobljeni i Srbi

Testiranje pokazalo da je državljanin Crne Gore, koji je zarobljen na brodu Diamond Princess, oboleo od koronavirusa

  • 0
Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus Podsetimo, kruzer Diamond Princess bio je nedeljama u karantinu zbog preko 100 slučajeva korona virusa / Foto: Tanjug/AP

Crnogorski državljanin, član posade kruzera Diamond princess zaražen je koronavirusom, pokazalo je testiranje.

On danas neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom kojim se u 14 sati evakuiše i jedan srpski državljanin jer su njegovi rezultati testa na koronavirus pozitivni, stoji u dopisu Ministarstva spoljnih poslova Srbije dostavljenog medijima.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da će državljanin Srbije koji je juče testiran negativno na koronavirus danas biti evakuisan specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije.

Svi koji budu evakuisani ovim specijalnim letom po povratku u Italiju moraju da ostanu u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na koronavirus.

Ambasada Srbije u Tokiju, u saradnji sa kompanijom Princess Cruises, razmatra sve mogućnosti kako bi se i ostali državljani Srbije – članovi posade, čiji rezultati testiranja budu negativni, što pre izmestili sa broda.

Podsetimo, dvoje Srba je juče napustilo kruzer i komercijalnim letom krenulo natrag u Srbiju.

Video: Ovako izgleda unutrašnjost kruzera na kojem su zarobljeni Srbi zbog koronavirusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA