≫ 

Misterija nestale dece drma SAD: Majka osumnjičena, fantazirala da sa ćerkom i sinom sleće sa litice

Policija okruga Medison u Ajdahu smatra da je Volou napustila dvoje dece, ometala pokušaje organa reda da pronađu Džošuu i Tajli, čak je i vrbovala jednu osobu da joj pomogne

  • 3
Džošua Volou, Lori Volou, Tajli Rajan Foto: Rexburg Police Deparment

Havajska policija uhapsila je Lori Volou, majku dvoje dece koja se vode kao nestale, a sudija joj je odredio kauciju od pet miliona dolara.

Policija na ostrvu Kauai lišila je slobode ženu, zbog sumnje da je počinila krivično delo napuštanja dece i zbog toga joj preti 14 godina robije po svakoj tački optužnice, prenosi magazin "People". Prema tvrdnji organa reda, Lori, sa prebivalištem u Ajdahu, ostavila je sedmogodišnjeg sina Džošuu Voloua i 17-godišnju ćerku Tajli Rajan, koji se vode od septembra prošle nedelje kao nestali.

Policija okruga Medison u Ajdahu smatra da je Volou napustila dvoje dece, ometala pokušaje organa reda da pronađu Džošuu i Tajli, čak je i vrbovala jednu osobu da joj pomogne. Policija na ostrvu Kauai kazali su da nema indicija da se u tom regionu nalaze nestali.

Lori je uhapšena pošto nije ispunila naređenje suda da do 30. januara dovede decu u tu ustanovu u Ajdahu, te je za njom raspisana poternica. Čak je policija te savezne države saopštila "da je osumnjičena odbila da pomogne vlastima da se reši ova situacija".

Pored dve tačke napuštanja dece i nepružanja pomoći "zavisnom" detetu, ona se tereti za opstrukciju službenog lica u vršenju istrage, nepoštovanje suda itd.

Dete još u septembru izvukla iz škole

Policija je još u decembru prošle godine apelovala na građane da pomognu da se pronađu deca Lori Volou. Vlasti u Regzburgu, gradu u američkoj državi Ajdaho, apelovale su na stanovništvo ukoliko imaju bilo kakve informacije o Lori Volou i njenom suprugu Čedu Dejbelu, inače religioznog autora koji piše o proročanstvima da će nastupiti kraj sveta.

Kako navode istražioci, Džošua je poslednji put bio u osnovnoj školi Kenedi 23. septembra prošle godine, koju je pohađao tek tri nedelje. Osumnjičena je pisala školi i navela da je porodica morala "brzo da se preseli", jer je prihvatila posao van te države.

Direktor škole Džoš Vilson kazao je za lokalne medije da je Lori došla u njegovu kancelariju 24. septembra i rekla zaposlenima da kućno školuje sedmogodišnjeg sina i pokrenula je proceduru da se Džošua (Džej Džej) ispiše.

Džošua Volou, Tajli Rajan Džošua Volou i Tajli Rajan, Foto: Rexburg Police Deparment

- To je uobičajen proces i u tom trenutku ništa nije privlačilo pažnju, ili je delovalo da je neobično - kazao je Vilson.

Osumnjičena iznajmila skladište

Novine "East Idaho News" objavile su da je Lori iznajmljila u oktobru skladište u kom je čuvala stvari za koje se pretpostavlja da pripadaju njenoj deci. Kada njena kreditna kartica u januaru "nije prošla", vlasnik stovarišta zvao je policiju. Organi reda pronašli su bicikl, motocikl, zimsku odeću, album sa fotografijama Džošue i Tajli, sportsku opremu i ranac sa inicijalima dečaka.

Suprug privukao pažnju policije

Pored slučaja nestale dece, policija u više država istražuje niz sumnjivih smrti koje su povezane sa Dejbelom i Lori Volou. Dejbelova tadašnja supruga, Temi Dejbel, pronađena je u oktobru 2019. mrtva pod sumnjivim okolnostima, a četvti suprug Lori je ubijen iz vatrenog oružja u julu prošle godine. Njega je ubio brat osumnjičene, koji je nešto kasnije pronađen mrtav, takođe pod sumnjivim okolnostima.

Čed Dejbel Čed Dejbel, Foto: Rexburg Police Deparment

Upravo u toku istrage smrti Temi Dejbel, policija je otkrila da su sedmogodišnji dečak i 17-godišnja devojka nestali.

"Volou zaslužuje da bude u lisicama"

Baba i deda dece oglasili su se u javnosti, rekavši za medije da se nadaju da će se njihovi unuci vratiti bezbedno kući.

- Sve što se želim su dva poziva: prvi u kome bih saznao da su Džej Džej i Tajli na bezbednom i da se živi i zdravi vraćaju kući, i drugi gde bi mi rekli da su Lori i Čed uhapšeni - kazao je deda nestale dece, Leri Vudkok.

- Nije ispunila zahtev suda, zaslužuje da joj stave lisice na ruke i liše slobode - dodao je on.

Stariji sin odlučio da je se odrekne

Stariji sin Lori Volou, Kolbi Rajan, zamolio je majku u video snimku objavljenom na stranici "Youtube" da vrati bezbedno nestalu decu "zbog svih nas". Pošto je video snimak na kome se vide Lori i Čed kako su sami na Havajima bez dece, rekao je da se "završio" sa majkom zbog njenog ponašanja.

Bila je opsednuta proročanstvima

Tetka Lori Volou, Eni Kašing, kazala je za medije da je osumnjičena jednom prilikom rekla da je fantazirala da kolima, zajedno sa decom, sleti sa litice.

- Kao da je želela da se plašim kraja sveta. Bilo je trenutaka kada je razmišljala o kraju sveta, i da je rekla da bi bilo najbolje samo da stavi decu u automobil i slete sa litice - kazala je Eni, komentarišući period kada je umro njen brat i otac 17-godišnje Tajli, Džozef Rajan.

Treba napomenuti da su Rajan i Lori bili razvedeni.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoja

    22. februar 2020 | 05:42

    Jadna deca, odakle pravo bilo kom roditelju da odlučuje na takav način o životu dece.,što se oni nisu ubili ako se plaše kraja sveta.

  • 🔴🔵⚪

    21. februar 2020 | 23:06

    Jes vala čudna ta Amerika.

  • Ja

    22. februar 2020 | 11:51

    Ovo je kontrola uma. Mirise na Tavistok institut. Desetine hiljada dece nestane svake godine samo u SAD, a pise se o pojedinacnim slucajevim, da bi se skrenulo sa prave istine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA