≫ 

Kruzer "Diamond Princess" na kom je dvoje umrlo zbog koronavirusa uskoro prima nove putnike

Kada svi sadašnji putnici napuste brod, kompanija će sprovesti detaljno čišćenje

  • 0
Diamond Princess kruzer karantin koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Iako se određen broj putnika na kruzeru "Diamond Princess" u Japanu još uvek nalazi u karantinu zbog koronavirusa, kompanija je već počela s pripremama za novo putovanje, prenosi Index.hr.

Firma "Carnival Corp" saopštila je je da će kruzer nakon detaljnog čišćenja i sterilizacije 29. aprila otvoriti svoja vrata novim putnicima i nastaviti s plovidbom, piše CNN.

Da podsetimo, kruzer je bio u karantinu dve nedelje. Na brodu je bilo 2.666 putnika i 1.045 članova posade. Procenjuje se da se tokom boravka na kruzeru koronavirusom zarazilo najmanje 600 osoba, a dvoje je umrlo.

Od 12 preostalih srpskih državljana na kruzeru "Diamond princess", za dvoje je utvrđeno da nisu zaraženi koronavirusom, dok preostali još čekaju rezultate testiranja. Dvoje srpskih državljana juče je stiglo u Srbiju, a oni su odmah po sletanju na Aerodrdom "Nikola Tesla" upućeni na testiranje na prisustvo COVID-19 (novi koronavirus) na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, gde će provesti 2 nedelje u karantinu.

Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Kada svi sadašnji putnici napuste brod, kompanija će sprovesti detaljno čišćenje. Nije neobično da se kruzer u kojem se pojavila epidemija nakon određenog razdoblja i sterilizacije vrati u službu.

Kolen Mekdanijel, glavna urednica portala "Cruise Critic", kaže kako je "normalno da brod prođe temeljnu proveru nakon pojave neke zarazne bolesti".

- Takvo čišćenje obično ne traje duže od jednog dana, tako da će ovo sigurno biti opsežnije nego inače. Pri krstarenjima, kompanije uvek stavljaju sigurnost putnika na prvo mesto, tako da možete biti sigurni da je firma dobro razmislila pre nego što je odredila datum kada se "Diamond Princess" vraća u službu - dodala je.

Video: Kruzer World Dream u karantinu u Hongkongu zbog koronavirusa: Na njemu je dvoje srpskih državljana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA