Pre 38 godina ubio je pastorku, njen otac ga oteo i dovukao na suđenje. Danas je pušten na slobodu

Ubica, koji je inače bio u vezi sa majkom devojčice, ubrizgao joj je prekomerenu dozu supstance koja se koristi za tamnjenje, ali je Nemačka odbila da ga isporuči

  • 7
Kalinka Bamberski, kidnapovana, ubijena

Foto: Profimedia

Nemački doktor i serijski silovatelj, koji je smrtonosnom injekcijom ubio svoju pastorku pre 38 godina, pušten je iz zatvora u Parizu zbog medicinskih razloga, prenosi Dejli mejl.

Dieter Krombač (84) jutros je u ambulantnim kolima izašao iz zatvora u Parizu nakon što je odslužio devet od 15 godina kazne zbog ubistva Kalinke Bamberski.

Kalinka Bamberski, kidnapovana, ubijena

Kalinka je pronađena mrtva u krevetu tokom letnjeg raspusta Foto: Profimedia

Ovim se podvlači crta ispod jednog od najdramatičnijih slučajeva u novijem vremenu, tokom kojeg je i biološki otac žrtve kidnapovao Krombača i dovukao ga u Francusku nakon što je Nemačka odbila da ga preda na suđenje.

Prošlog oktobra komitet za uslovnu slobodu odredio je da njegova kazna treba biti suspendovana iz medicinskih razloga, što je rezultiralo da je doktor odveden iz zatvora u blizini Pariza u petak ujutro.

Nemačka istraga je 1987. godine zaključila da nema dovoljno dokaza da se doktor Krombač optuži za ubistvo Kalinke, koja je pronađena mrtva u svom krevetu 1982. godine za vreme letnjeg raspusta.

Međutim, doktorov ugled narušen je 1997. godine kada je proglašen krivim za drogiranje i silovanje 16-godišnjeg pacijenta, zbog čega je biološki otac Kalinke započeo kampanju da se on uhapsi.

Frustiran jer je Nemačka odbila da ga preda, Andre Bamberski je angažovao tim kidnapera koji su oteli doktora iz njegovog doma u Bavariji, ugurali ga u crnu limuzinu i dovezli ga u Francusku.

Kalinka Bamberski, kidnapovana, ubijena

Otac devojčice Andre (levo) unajmio je otmičare i dovukao osumnjičenog u Francusku Foto: Profimedia

Nakon što je vezani doktor bačen ispred zgrade suda, suđeno mu je i on je osuđen 2011. godine.

Doktor silovatelj, koji je bio u vezi sa majkom devojčice Danijel Gonin, ubrizgao je devojčici prekomerenu dozu supstance.

Nakon što je doktor osuđen za ubistvo devojčice, 2014. godine njen otac je osuđen zbog kidnapovanja. Izrečena mu je uslovna zatvorska kazna od godinu dana.

Drama oca Andrea Bamberskog i njegova borba za pravdu 2016. godine pretočena je u film pod naslovom "Kalinka".

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    22. februar 2020 | 16:24

    Tipično nemački - težak zločinac se izvuče takoreći bez kazne i dočeka duboku starost. Jednu devojku je dokazano ubio, sumnja se da je takođe usmrtio i svoju prvu ženu. Bezbroj devojaka je silovao i upropastio za ceo život. Sada, eto, izlazi na slobodu iz humanih razloga. A gde je humanost prema njegovim žrtvama? A za ovog oca Francuza kapa dole! Kakav tata! Pravi heroj! Do malopre sam čitao tekstove o njemu, podstaknut ovim tekstom. Trideset godina svog života je posvetio da ovog gada privede pravdi. A što je pravda mutan pojam, to je druga priča...

  • Mihailović

    22. februar 2020 | 15:01

    Ništa čudno kad nisu osudili napadača na Moniku Seleš...

  • Ivana

    22. februar 2020 | 19:04

    Da svaki otac uradi slično, manje bi slučajeva bilo. Vidim da ubice razne setaju slobodno, dok njihovi rođeni veruju u Božiju pravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA