Mubarakovi sinovi oslobođeni optužbe za manipulaciju na tržištu

Krivični sud u Kairu oslobodio je u tom slučaju još šest osoba, a sedmi optuženi ranije je preminuo

  • 0

Egipatski sud oslobodio je danas dvojicu sinova svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka, koji su bili optuženi za manipulacije na tržištu.

Mubarakovi sinovi, bogati biznismeni Ala i Gamal, optuženi su da su u lokalnoj egipatskoj banci kupili veliki broj akcija, pri čemu su, navodno znali da će banku preuzeti investitor iz Persijskog zaliva, što bi znatno povećalo njihovu cenu.

Krivični sud u Kairu oslobodio je u tom slučaju još šest osoba, a sedmi optuženi ranije je preminuo, navodi AP.

Agencija dodaje da je to poslednje u nizu suđenja članovima Mubarakove porodice od Arapskog proleća 2011. godine, u kojem je on svrgnut nakon tri decenije na vlasti.

Mubarak i njegovi sinovi uhapšeni su dva meseca nakon ustanka, a bivši predsednik je nakon dugotrajnog procesa oslobođen optužbi za ubistvo demonstranata tokom 18-dnevnih protesta protiv njegove autokratske vladavine.

Hosni Mubarak Foto: Tanjug/AP

Oni su osuđeni na tri godine zatvora zbog pronevere sredstava koje su upotrebili za obnovu i održavanje predsedničkih palata i privatnih rezidencija.

Sinovi su pušteni 2015, a Mubarak je izašao iz zatvora 2017. godine.

Njih trojica su vratili državi pronevereni novac.

Mubarakovi sinovi su nakratko uhapšeni u septembru 2018. godine, ali su pušteni uz kauciju od po 5.600 dolara, pošto je apelacioni sud prihvatio zahtev odbrane za izuzeće sudije koji im je odredio pritvor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA