≫ 

Prvi rezultati iz Nevade: Sanders na putu ka pobedi, Bajden na drugom mestu

Sandersovo nastojanje da izgradi rani zamah svoje kampanje naišlo je na tvrde završnice kokusa u Ajovi i Nju Hempširu ranije ovog meseca

  • 0
Berni Sanders

Foto: Tanjug/AP

Američki senator iz Vermonta Berni Sanders izgleda da je na putu ka pobedi na kokusu demokrata u Nevadi, dok je bivši potpredsednik Džo Bajden na drugom mestu, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu pet odsto prebrojanih glasova, prenosi Rojters pozivajući se na Foks njuz.

Treće mesto zauzima bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž, a iza njega je senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voran, pokazuju prvi objavljeni rezultati izbora u Nevadi.

Glasači u zapadnoj američkoj državi Nevadi glasali su na stranačkom preliminarnom izjašnjavanju o kandidatu Demokratske stranke za predsednika SAD, koji bi trebalo da se suprotstavi aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu na nacionalnim izborima u novembru, prenosi Glas Amerike.

Sandersovo nastojanje da izgradi rani zamah svoje kampanje naišlo je na tvrde završnice kokusa u Ajovi i Nju Hempširu ranije ovog meseca.

U sličnoj situaciji bio je i bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani, Pit Butidžidž, koji je trku u Ajovi završio kao pobednik tik ispred Sandersa, a u Nju Hepširu drugi iza Sandersa, sa malom razlikom.

Video: Tramp: Slobodno neka nas ubijaju trpeće bolne posledice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA