≫ 

Zaustavljen voz na granici između Italije i Austrije: Sumnja se da u njemu ima zaraženih koronom

Spremni su da zatvore granice ka južnom susedu

  • 2
Casalpusterlengo, Sever Italije, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, večeras je zaustavljen voz zato što se u njemu nalazilo dva lica za koja se sumnja da su inficirana koronavirusom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske železnice (FS) informisale Austrijske železnice (OeBB) o tome da se u vozu "Eurositi 86" nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

- Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su sprečile ulazak voza u Austriju - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak, kako se navodi, trenutno se koordinira sa italijanskim vlastima.

Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane koronavirusom, u Austriji ističu da se razvoj u susednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljene za slučaj pojave korona virusa.

- Ne postoji razlog za paniku - istakao je Anšober.

Nehamer je kazao da je Austrija spremna, u osnovi, da brzo preduzme mere zatvaranja granica.

- U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bismo postaviti granične kontrole - poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mera, pre svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    23. februar 2020 | 22:36

    U Svajcarskoj hara gripni virus. Ljudi üi 15 dana ne mogu da rade i nidta nije blokirano. Evo i ja sam imala visok tempetaturu, pa niko nije posumljao na ovsj virus. Neki haos se siri, zbog cega dami oni znaju koji su taj virus i stvorili.

  • Toni

    24. februar 2020 | 08:54

    Jutros gledam na TV i u Münchenu zaustavljen i rekli su nece moci dalje a sta je sa putnicima ako to oni posle pregleda dobiju temperaturu i pocnu da virus sire.Bio sam kod nas u jednoj kineskoj radnji samo ja zalutao nasa trgovkinja i kineskinja sefica prazno brate pukli su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA