≫ 

Namaste, Tramp: Donald i Melanija stigli u Indiju, pao zagrljaj sa premijerom

Veliki prijem za Trampa biće priređen na stadionu za kriket pred 110.000 građana, koji su se već okupili na njemu, a mnogi od njih nose bele kačkete na kojima piše "Namaste Tramp"

  • 1
Donald Tramp, Indija Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp sleteo je danas u indijski grad Ahmedabad čime je započeo dvodnevnu posetu Indiji, tokom koje će dve strane pokušati da obnove odnose narušene zbog trgovinskog spora.

Tramp je u Indiju doputovao u pratnji supruge Melanije, a dočekao ih je indijski premijer Narendra Modi, prenosi Rojters.

Indija i SAD imaju bliske političke i bezbednosne veze, a Trampova dvodnevna poseta je znak njihovih sve bližih interesa, smatraju zvaničnici.

Donald Tramp, Indija Foto: Tanjug/AP

Prema planu, veliki prijem za Trampa biće priređen na stadionu za kriket pred 110.000 građana, koji su se već okupili na njemu, a mnogi od njih nose bele kačkete na kojima piše "Namaste Tramp" ili kartonske maske sa likom američkog predsednika.

Pre nego što je sleteo, Tramp je na Tviteru na Hini jeziku napisao "spremni smo za Indiju, na putu smo, srešćemo se sa svima za nekoliko sati", a Modi mu je odgovorio sa "Gost je Bog".

Donald Tramp, Indija Foto: Tanjug/AP

Brojni putevi blokirani su oko Ahmedabada, prodavnice su zatvorene, a policijske snage postavljene su na krovovima i balkonima.

Na ulicama se mogu videti učenici koji viču "Volimo Trampa", dok neki nose zastave Indije.

Donald Tramp, Indija Foto: Tanjug/AP

Nakon Ahmedabada Tramp će otputovati u Agru gde će posetiti mauzolej Tadž Mahal, a zatim u Nju Delhi gde će održati samit sa indijskim zvaničnicima i biznismenima.

Video: On se bukvalno klanja Trampu, smatra ga Bogom, herojem i voli ga najviše na svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    24. februar 2020 | 08:48

    Čuo Tramp da su našli zlatnu žicu pa da obraduje indijski narod demokratijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA