"Nosila su za pacijente, na šta to ličiš": Lekari Hitne pomoći vukli čoveka do vozila, građani besni

Nesrećnog čoveka kojem je bila neophodna pomoć ruski lekari su vukli kroz blato i bljuzgu do vozila Hitne pomoći

  • 4
Hitna pomoć vuče čoveka kroz blato Printscreen/Youtube

Narod u Rusiji je pobesneo nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako lekari Hitne pomoći jednog čoveka kroz blato i bljuzgavicu vuku do vozila.

Incident se dogodio tokom vikenda u Berežinskom na Uralu, a javnost je besna jer se na jednom od snimaka navodno čuje lekar kako govori: "Nosila su za pacijente, vidi na šta ličiš", iako je čovek bio pristojno obučen.

Žena koja je napravila ovaj video-snimak rekla je da su se lekari ponašali nehumano i dodala da je čoveku možda otkazao bubreg ili da se nešto drugo desilo, s obzirom na to da nije mogao da pomera noge.

Snimak je za kratko vreme prikupio na hiljade komentara. Bilo je mnogo onih koji su pljuvali lekare za nesavesno ponašanje, dok je bilo i onih koji su napali devojku što sve snima  a ne pomaže Hitnoj pomoći da odnese čoveka do vozila.

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili da je istraga u toku, te da će svi koji su učestvovali u ovom incidentu biti adekvatno kažnjeni.

Čelnici su poručili da su lekari Hitne pomoći dužni da pomažu svima kojima je pomoć potrebna, pa čak i ako misle da se radi o najgorem pijancu.

- Moramo kolege da podsetimo da neko može da miriše na alkohol ili aceton zbog teških bolesti, poput teškog oblika dijabetesa - naveli su iz Ministarstva.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA