30 povređenih u nesreći u Nemačkoj: Vozač se namerno zakucao u karnevalsku povorku?

Vozač je uhapšen, ali policija nije mogla odmah da saopšti detalje o motivima za nasilni upad na proslavu u gradu Folkmarsenu, koji se nalazi oko 280 kilometara jugozapadno od Berlina

  • 0
Nemačka Folkmarsen karneval policija uleteo kolima među ljude Foto: Tanjug/AP

Portparol javnog tužilaštva u Frankfurtu izjavio je da je vozač koji je automobilom uleteo u karnevalsku povorku na zapadu Nemačke i povredio 30 ljudi i sam povređen, pa nije mogao odmah da bude ispitan, preneli su lokalni mediji.

Vozač je uhapšen, ali policija nije mogla odmah da saopšti detalje o motivima za nasilni upad na proslavu u gradu Folkmarsenu, koji se nalazi oko 280 kilometara jugozapadno od Berlina, preneo je AP.

- Radimo pod pretpostavkom da je reč o namernom činu - rekao je portparol policije Hening Hin, navodeći da među povređenima ima onih čije su povrede opasne po život, kao i dece.

Prema njegovim rečima, vozač automobila koji je uleteo u karnevalsku povorku bio je 29-godišnji nemački državljanin, preneo je Rojters informaciju TV Hesenšau.

Alegemajne Cajtung javlja da se automobil, srebrni Mercedes, zaustavio tek 30 metara posle trenutka kada je uleteo među ljude.

Video: Jezivi manifest ubice iz Nemačke: Postoje baze u kojima slave đavola i ubijaju decu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA