≫ 

Znoji se i jedva stoji na nogama: Dramatičan snimak iranskog zvaničnika koji je dobio koronavirus

Prema navodima lokalnih medija, Harirči je od početka epidemije bio na "borbenoj liniji" i jedan od glavnih boraca protiv te infekcije

  • 0

Smrtonosni koronavirus nastavlja da se širi planetom. Posle novih slučajeva u Italiji i Hrvatskoj, povećao se broj obolelih i u Iranu. Posebnu pažnju svetske javnosti privukao je upravo Iran, pošto je objavljeno da je inficiran zamenik ministra zdravlja Iraj Harirči.

Prema navodima lokalnih medija, Harirči je od početka epidemije bio na "borbenoj liniji" i jedan od glavnih boraca protiv te infekcije.

Na internetu se pojavio video snimak na kome se vidi Hariči preznojava na konferenciji za novinare, pokušavajući svim snagama da ostane na nogama.

Da podsetimo, 15 osoba preminulo je od koronavirusa, a 61 čovek je oboleo od ove infekcije.

Koronavirus preti da bude "bolest iks"

Savetnik Svetske zdravstvene organizacije, profesorka Merion Kupmans, istakla je da postoji velika verovatnoća da koronavirus bude "bolest iks". Po rečima stručnjaka, "bolest iks" vezuje se za pandemiju infekcije koju izaziva patogen nepoznat ljudima.

Državljani Srbije zaraženi koronavirusom

Dva državljana Srbije, koji su članovi posade na brodu Diamond Princess zaraženi su koronavirusom, potvrdio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Podsetimo, na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade. Dvoje putnika su se prošle nedelje vratili u Srbiju komercijalnim letom, dok su ostali naši državljani, koji su članovi posade ostali na brodu.

Smrtonosni virus stigao u Hrvatsku

Premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas da je mlađi muškarac iz Zagreba, koji je boravio u Milanu, zaražen koronavirusom. Prema rečima tog zvaničnika, on se oseća dobro i iskazuje blaži oblik bolesti.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA