Policija stigla na Lezbos, ostrvljani ljuti: Pozvali na generalni štrajk zbog migranata

Takođe su osudili i "napade na nebranjene civile i blokiranje puteva"

  • 1
Lezbos, migranti

Foto: Tanjug/AP

Grčka regija Severni Egej i njegove opštine pozvale su na generalni štrajk u sredu na još jednom protestu protiv oštrog stava vlade o osnivanju novih pritvorskih centara za migrante, prenose grčki mediji.

Odluku o štrajku objavio je regionalni guverner Severnog Egeja Kostas Moutzouris na sastanku održanom u Mitiliniju na ostrvu Lezbos, koji je takođe doneo odluku o uspostavljanju Koordinacionog tela za rešavanje situacije na ostrvima.

U istoj najavi osudili su ono što su nazvali "varvarskom i krajnje agresivnom vladinom akcijom da pošalje policiju na ostrva Lezbos i Hios da nametnu svoju nasilnu transformaciju (ostrva) u nove zatvore, u suprotnosti volji i dostojanstvu ostrvljana".

Lezbos, migranti

Foto: Tanjug/AP

Takođe su osudili i "napade na nebranjene civile i blokiranje puteva".

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policija stiže na ostrvo.

Regija i sve opštine pozvale su sve stanovnike Lezbosa da se u utorak u 16 sati okupe na trgu, odakle su krenuli ka oblasti Karavas.

Karavas je mesto na kojem grčka vlada planira da napravi novi, zatvoreni centra za pritvor migranata.

Lezbos, migranti

Foto: Tanjug/AP

- To je dan sramote svih nas, a pogotovo onih koji su naredili te akcije. Sramota je što su ostrvljani pretučeni i na njih je bačen suzavac. Čak ni vojna hunta ne radi ovo - rekao je ljutito Moutzouris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srba

    26. februar 2020 | 11:26

    Zatrovace emigranti Evropu,Jer ovo sto se radi na bliskom Istoku placace cenu Evropa a pogotovu Nemacka i ostaleEvropske mocne drzave Nato.Male drzave ce opstati zato sto nije im cilj da tu ostanu i sire se vec u mocne drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA