Pošto je mađarski tim igrao u Italiji: Gradonačelnik Egera promenio vodu u bazenu zbog korona virusa

Predsednik kluba Zoltan Seži kazao je u ponedeljak da je dobio dozvolu nadležnih da njegovi igrači mogu da nastave sa treninzima

  • 1
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik mađarskog grada Egera, Adam Mirkoski, tražio je da se promeni kompletna voda iz bazena zbog mogućeg širenja korona virusa.

Prema navodima portala "Blikk", vaterpolo tim ZF-Eger igrao je meč za vikend protiv Breše na severu Italije, dela zemlje koji je pogođen epidemijom koronavirusa. Mađarski igrači su posle meča pregledani na aerodromu, a pošto im je proverena temperatura, dozvoljeno im je da se upute za Eger.

Predsednik kluba Zoltan Seži kazao je u ponedeljak da je dobio dozvolu nadležnih da njegovi igrači mogu da nastave sa treninzima. U međuvremenu, grupa srednjoškolaca iz Mađarske smeštena je u karantin jer su putovali mestima gde je zabeležen korona virus.

Mirkoski je zatražio da se promeni voda za svaki slučaj, te je obavestio i Ministarstvo unutrašnjih poslova o slučaju. On je, takođe, upozorio da su zajedno sa igračima u Breši, bili i navijači.

Ministarstvo je predložilo gradonačelniku da ne dozvoli vaterpolistima Egera da imaju pristup bazenu, već da ostanu u kućnom karantinu.

- Kao gradonačelnik, ne želim da budem odgovoran za širenje virusa, posebno kada je reč o ustanovi kroz koju defiluje veliki broj ljudi - kazao je Mirkoski.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA