Vanredne mere: Italijani blokadom puteva pokušavaju da obuzdaju korona virus

Organi reda napravili su blokadu u mestu Gvardamiljo na 50 kilometara od Milana, a policija je takođe postavila kontrolne tačke oko 12 gradova na severu Italije koji su pod blokadom

  • 3

Italijanska policija blokirala je danas put jugoistočno od Milana kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, koji je u ovoj zemlji do sada odneo 11 života, a zaraženo je 323 osobe.

Organi reda napravili su blokadu u mestu Gvardamiljo na 50 kilometara od Milana, a policija je takođe postavila kontrolne tačke oko 12 gradova na severu Italije koji su pod blokadom zbog koronavirusa.

Da podsetimo, novi slučajevi prijavljeni su u Italiji, a prema poslednjim podacima, čak sedmoro dece, među kojima je i 4-godišnja devojčica, zaraaženo je korona virusom. Pretpostavlja se da je devojčica infekciju "pokupila" u bolnici u Kodonju, gde je hospitalizovan prvi slučaj virusa.

Takođe, Austrija, Švajcarska i Hrvatska takođe su objavile da imaju pacijente koji su oboleli od ovog soja virusa.

Puste ulice u gradovima pod karantinom

Dronovi su zabeležili atmosferu u gradovima na severu Italije, Kodonjo i Kazalpusterlengo. Kamere su snimile puste ulice, kao da su se svi stanovnici iselili preko noći.

Dva slučaja u Hrvatskoj

Hrvatske vlasti objavile su da su u toj zemlji detektovane dve osobe inficirane korona virusom. Reč je o muškarcu koji je u periodu od 19. do 21. februara bio u Milanu, i njegovom bratu blizancu.

Bez maski u Srbiji

Zaštitnih maski u Srbiji nema ni za lek i to u trenutku kada joj je novi koronavirus pred vratima. U apotekama nema ni najobičnijih hirurških maski a ni onih skupljih sa ventilom. Poslednji "ostaci" bar u apotekama u Beogradu prodati su juče kaže za Telegraf.rs predsednik Udruženja privatnih apotekara Srbije Dragutin Rajevac.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paradox

    26. februar 2020 | 13:45

    Ove italijanske blokade puteva su smešne u odnosu na one u Kini. Uopšte, da bi se zaustavilo širenje ovog virusa stvarno se moraju preduzeti rigorozne mere poput onih u Vuhanu. Lično, Kini zameram zataškavanje činjenica o stvarnim razmerama epidemije i zloupotrebu karantinskih mera za obračun sa neistomišljenicima, ali da su preduzeli neviđene mere borbe protiv virusa - jesu. Kad bi i ostatak sveta odmah tako reagovao, ne bi imali razloga za paniku.

  • Predator

    26. februar 2020 | 13:29

    Doči če to i u srbiju živi bili pa vidjeli kad nečete nosit maske za hemijski rat!!! Svi smu mi givorili da sam budala kad sam reko odavno doći će vreme da će trebati i kalašnjikov i maska i sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA