Pojavila se "anti-Greta": Tvrdi da bezveze paničimo oko klimatskih promena

Ove nedelje 19-godišnja Naomi će nastupiti na najvećem okupljanju konzervativaca u Americi

  • 2
Naomi Seibt i Greta Thunberg

Printskrin: YouTube/The Heartland Institute, Foto: Tanjug/AP

Nemačka tinejdžerka Naomi Seibt skoro preko noći je postala miljenica desnice u Nemačkoj, ali i šire, kao odgovor "skeptika" na globalno zagrevanje i slavnu švedsku aktivistkinju Gretu Tunberg. Stoga nije ni čudno što je dobila nadimak "anti-Greta".

Ove nedelje 19-godišnja Naomi će nastupiti na najvećem okupljanju konzervativaca u Americi - Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) u blizini Vašingtona. O nivou događaja dovoljno govori to što će govornici, između ostalog, na budu i predsednik Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens.

Kako javlja "Gardijan", Seibt predstavlja Institut Hartland, koji je blisko povezan s Belom kućom i koji takođe negira utvrđene naučne dokaze o tome da ljudska aktivnost, pre svega sagorevanje fosilnih goriva, zagreva planetu, što će u budućnosti da ima opasne poslednice za ekosistem i čovečanstvo.

Taj institut se, između ostalog, bavio i lobiranjem za industriju duvana i uglja.

Seibt je i sama priznala da prima "prosečnu mesečnu platu" od Hartlenda. Prema zvaničnim podacima prosečna mesečna plata u Nemačkoj je oko 1.900 evra. Hartlend je 11. februara na svom Jutjub kanal objavio video kojim je objavio da im se tinejdžerka pridružila.

Glavna teza koju ona plasira je da Tunberg i drugi klimatski aktivisti i mejnstrim mediji šire nepotrebnu histeriju, preuveličavajući krizu oko klimatskih promena.

Ona, međutim, tvrdi da ne poriče klimatske promene, što smatra uvredljivim nazivom, već sebe opisuje kao "klimatskog realistu".

- Imam vrlo dobre vesti za vas. Ne dolazi smak sveta zbog klimatskih promena. Zapravo, a 12 godina i dalje ćemo biti ovde, ležerno radeći fotke na svom ajfonu - kaže ona, aludirajući na dramatično upozorenje koje je Tunberg uputila, da imamo još 12 godina da sprečimo klimatsku katastrofu, prenosi Index.hr.

Video: Lice i naličje progresa i ekologije: Razvijene zemlje e-otpadom truju Afriku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vox Populi

    26. februar 2020 | 22:57

    Hvala Bogu ima i pametne dece ovih dana. Sta ima omladina da se dize oko takvih problema, ovu gretu koriste neki napaceni kompleksasi koje niko nece da slusa...

  • Pexon

    27. februar 2020 | 10:21

    Meni nije jasno kako se završilo ledeno doba? Mora da su mamuti baš dosta emitovali CO2 pa su zagrejali planetu🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA