Novi haos na ostrvu Lezbos: Tri osobe povređene, građani tvrde da policija puca na njih

Kako navodi sajt pronews.gr, povređena su tri muškarca, a dvojica od njih su pripadnici policije, koji su navodno napali civile

  • 0
Lezbos, migranti Foto: Tanjug/AP

Na grčkom ostrvu Lezbos trenuto traju žestoki okršaji između policije i lokalnih stanovnika. Grčki mediji pišu da su ispaljeni i meci, te da su tri osobe povređene.

Kako navodi sajt pronews.gr, povređena su tri muškarca, a dvojica od njih su pripadnici policije, koji su navodno napali civile.

Ipak, zvaničnici navode da policija nije koristila oružje.

Da podsetimo, u Grčkoj danima traju sukobi na nekoliko ostrva.

Grčka regija Severni Egej i njegove opštine pozvale su na generalni štrajk u sredu na još jednom protestu protiv oštrog stava vlade o osnivanju novih pritvorskih centara za migrante, prenose grčki mediji.

Odluku o štrajku objavio je regionalni guverner Severnog Egeja Kostas Moutzouris na sastanku održanom u Mitiliniju na ostrvu Lezbos, koji je takođe doneo odluku o uspostavljanju Koordinacionog tela za rešavanje situacije na ostrvima.

U istoj najavi osudili su ono što su nazvali "varvarskom i krajnje agresivnom vladinom akcijom da pošalje policiju na ostrva Lezbos i Hios da nametnu svoju nasilnu transformaciju (ostrva) u nove zatvore, u suprotnosti volji i dostojanstvu ostrvljana".

Već napeta situacija na grčkom ostrvu Hios u sredu je potpuno izmakla kontroli kada je grupa ljutitih meštana upala u hotel u kome su smešteni policajci iz Atine.

Prvo su ušli u prazne sobe i bacili kroz prozor i balkon sve što su pronašli unutra: odeću, lične predmete, čak i donje rublje, prenose grčki mediji. Međutim, ovo ih nije smirilo pa su upali i u sobe u kojima su bili policajci i pretukli ih.

Na snimku koji je objavio lokalni medij vidi se grupa mlađih i starijih muškaraca kako ulazi u sobu i tuče policajce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA