Političari žrtve korona virusa: Zvaničnici zaraženi u Iranu, u Grčkoj izolovana odbornica

Grkinja (38) koja je zaražena nalazi se u izolaciji u univerzitetskoj bolnici Ahepa u Solunu i u dobrom je stanju.

  • 0

Prvi slučaj korona virusa potvrđen je danas u Grčkoj. Zaražena je žena stara 38 godina za koju grčki mediji kažu da je modni kreator ali i političarka koja je u nedelju stigla iz Milana.

To znači da je ona treći političar koji je zaražen od korona virusa za samo nekoliko dana, pošto je utvrđeno da su na virus pozitivna i dvojica zvaničnika iz Irana.

Slučaj u Grčkoj

 

Žena (38) koja je zaražena nalazi se u izolaciji u univerzitetskoj bolnici Ahepa u Solunu i u dobrom je stanju.

Preventivno će da budu pregledani i svi koji su sa njom putovali, kao i oni sa kojima je došla u kontakt, među njima i odbornici Skupštine grada čijem je zasedanju prisustvovala u ponedeljak uveče.

Majka je dvoje dece i biće pregledana i njena porodica.

Oboleo zamenik ministra zdravlja

 

Iraj Harirči, zamenik ministra zdravlja Irana oboleo je od koronavirusa. Harirči je od početka bio na "borbenoj liniji", navode mediji koji su preneli vest da je kod njega registrovan opasan virus.

Na internetu se pojavio video snimak na kome se vidi Hariči preznojava na konferenciji za novinare, pokušavajući svim snagama da ostane na nogama.

Da podsetimo, 15 osoba preminulo je od koronavirusa, a 61 čovek je oboleo

Iraj Harirči oglasio se na društvenim mrežama i izjavio da su "rezultati pozitivni".

- Hteo sam da vam kažem da sam i ja oboleo od korona virusa. Juče sam imao groznicu. Testove koje sam radio bili su istog dana gotovi. Pozitivni su. Odmah sam se sklonio u karantin. Počinjem sa lečenjem, nisam toliko loše. Dobro sam sad. Budite sigurni da ćemo pobediti koronu, to vam iz srca kažem. Pobrinite se za sebe.

Ovo je demokratski virus. Nije bitno da li ste bogati ili siromašni, na poziciji ili ne, ovo može da vam se dogodi. Obratite pažnju na sebe, obratite pažnju na doktore i sestre koji rizikuju svoje živote zbog vas.

Pratim sva uputstva koja su mi lekari dali. Nadam se da ću uskoro ozdraviti i vratiti se na posao kako bih i vama pomogao, dragi moji. Zbogom, za sada! - rekao je on.

Da podsetimo, u Iranu je zabeleženo 139 slučajeva korona virusa, a umrlo je 19 osoba.

Zaražen i jedan poslanik

 

Iranski poslanik Mahmud Sadegi takođe je pozitivan na novi virus.

- Moj test na koronu je pozitivan... Nemam puno nade da ću nastaviti život na ovom svetu - napisao je Mahmud Sadegi na Twitteru.

U istoj poruci, Sadegi je pozvao šefa iranskog pravosuđa da pusti političke zatvorenike na slobodu i spreči da se zaraze i da im omogući da provedu epidemiju sa svojim porodicama.

Video: Političar oboleo od korone: Bogati ili siromašni, na poziciji ili ne, ovo može i vama da se dogodi!

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA