≫ 

Kanada više neće obezbeđivati princa Harija i Megan Markl

Kraljevska kanadska policija pomagala je londonskoj Metropoliten policiji u vezi s bezbednošću vojvode i vojvotkinje od Saseksa povremeno od novembra kada su oni počeli šestonedeljni odmor u Kanadi

  • 0

Kanada više neće pružati usluge obezbeđivanja britanskom princu Hariju i Megan Markl, navodi se u saopštenju kanadske vlade nakon što se par odrekao uloge visokih članova britanske kraljevske porodice.

Pošto vojvoda i vojvotkinja trenutno imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada ima obavezu da im pruža pomoć u obezbeđivanju po potrebi. Pomoć će prestati narednih nedelja, u skladu sa promenom njihovog statusa“, navodi se u saopštenju kanadske vlade, prenosi Rojters.

Kraljevska kanadska policija pomagala je londonskoj Metropoliten policiji u vezi s bezbednošću vojvode i vojvotkinje od Saseksa povremeno od novembra kada su oni počeli šestonedeljni odmor u Kanadi, navodi se u saopštenju federalne kancelarije ministra za javnu bezbednost.

Međutim, kako su Hari i Megan izgubili titule i više se ne smatraju visokim članovima britanske kraljevske porodice, oni više neće dobijati obezbeđenje plaćeno javnim novcem, a koje, kako se procenjuje, košta više miliona dolara.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA