≫ 

Vetar oduvao sa puta autobus pun Hrvata: Stravična nesreća u Nemačkoj, osmoro povređenih

Do nesreće je došlo kod mesta Tomerdingen na autoputu B-10 zbog snežnih padavina, klizavog puta i olujnog vetra

  • 1
Prevrnut hrvatski autobus u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP

Najmanje osam osoba povređeno je u noći između četvrtka i petka kada se prevrnuo autobus iz Hrvatske na autoputu u Nemačkoj.

Kako prenose nemački mediji, do nesreće je došlo kod mesta Tomerdingen na autoputu B-10 zbog snežnih padavina, klizavog puta i olujnog vetra, a autobus sa sedam putnika iz Hrvatske putovao je ka Štutgartu.

Prema pisanju, udar vetra je bio toliko jak, da je "oterao" vozilo sa puta, a onda se prevrnulo na desnu stranu. Internet portal "SWP" ističe da su teško povređeni 48-godišnji vozač autobusa i 53-godišnji putnik, dok su ostali zadobili lakše povrede. Svi povređeni zbrinuti su u lokalnim bolnicama.

Prevrnut hrvatski autobus u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP

Ubrzo su na lice mesta stigli su policija i šest vozila Hitne pomoći sa dva lekara i 13 medicinskih radnika. Takođe, u akciji spasavanja učestvovalo je 15 vozila vatrogasne brigade sa 60 vatrogasaca. Put je bio blokiran narednih nekoliko sati zbog udesa, a autobus je sklonjen kranovima.

Nevreme napravilo pometnju u Nemačkoj

 

Snažno nevreme izazvalo je velike probleme u Nemačkoj. Jedna žena nastradala je u nesreći na putu Rajna-Palatinat, javljaju lokalni mediji. Takođe, železnički saobraćaj u nekoliko mesta blokirano je iz preventivnih razloga ili zbog oborenih stabala. Čak je utakmica Lige Šampiona Salcburga i Ajntrahta iz Frankfurta odložena juče zbog nadolazećeg nevremena, a prema najavama UEFA-e, ona bi trebalo danas u 18 sati da bude odigrana.

Meteorolozi u Nemačkoj najavili su da će se vreme tokom vikenda poboljšati.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    28. februar 2020 | 10:25

    Da je bio pun ne bi se prevrnuo cudi me da je prazan dobro izadju u minhenu ulmu obicno su puni omladine u jednom pravcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA