≫ 

Saša otišla do crkve da pokupi sveske, kad joj se gubi svaki trag: Posle mesec dana pronađena mrtva

Njeno telo pronađeno je 400 kilometara dalje

  • 0
Sasha Krause Foto: San Juan County Sheriff's Office

Žena iz hrišćanske protestantske grupe Menoniti, koja je nestala prošlog meseca u Novom Meksiku, kidnapovana je i ubijena, saopštila je kancelarija šefira okruga San Huan, prenosi CNN.

Telo 27-godišnje Saše Krause pronađeno je 400 kilometara dalje, blizu Glagstafa u Arizoni.

- Tokom protekle četiri nedelje vršili smo pretragu na zemlji, iz vazduha i unosili Sašine podatke u savezne baze podataka koje bi nas upozorile da li je policija imala kontakt s njom - izjavio je šerif okruga San Huan Šejn Ferari u utorak.

Sasha Krause Foto: San Juan County Sheriff's Office

Saša je poslednji put viđena kako napušta svoj dom unutar Menonite zajednice 18. januara. Njena prijateljica rekla je policija da je Saša išla u crkvu da uzme školske sveske i stavi ih u automobil.

Njen automobil pronađen je parkiran ispred crkve Menonite, samo malo dalje od mesta u kojem je živela. Saša je sve svoje stvari i tašnu ostavila u sobi, a policija nije pronašla spakovane kofere ili oproštajno pismo.

- U njenoj tašni i dalje je bio novčanik sa kreditnim karticama i nešto novca - rekao je šerif.

Svedok video beli terenac

Njeno telo je ove nedelje pronađeno u Arizoni, a policija je odmah obavestila odeljenje u Novom Meksiku. Otisci prstiju potvrdili su da se radi o nestaloj devojci.

Nakon njenog nestanka policija je razgovarala sa članovima zajednice, koji su rekli da su videli "nepoznato vozilo parkirano iza crkve".

Sasha Krause Foto: San Juan County Sheriff's Office

Jedna žena rekla je policiji da je primetila beli SUV iza crkve oko 20 sati - u to vreme je Saša otišla iz kuće.

Još jedan svedok rekao je da je video beli terenac kako se velikom brzinom udaljava odatle.

Šerif je dodao kako će oba odeljenja raditi zajedno da otkriju pojedince odgovorne za Sašino kidnapovanje i ubistvo.

Ko su Menoniti?

Menoniti su hrišćanska protestantska grupa čije učenje počiva na pravilima anabaptističke denominacije, a koji su dobili ime po reformatorskom svešteniku iz Frizije Menu Simonsu, osnivaču ove verske grupe. Menonitska crkva je najpoznatija po svojim strogo pacifističkim stavovima, rat i razarenje nemaju opravdanja ni pod kakvim okolnostima.

U savremenom društvu i među samim Menonitima postoji neslaganje oko toga šta Menoniti jesu. Neki smatraju da su Menoniti verska, dok drugi smatraju da je reč o posebnoj etničkoj grupi. Istoričari i sociolozi Menonite smatraju specifičnom etno-religijskom grupom.

Prema podacima svetke menonitske konferencije za 2009. godinu ova grupacija je brojala oko 1,6 miliona članova u svim delovima sveta.

Video: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA