≫ 

Mesto koje ne može svako da vidi: Ovo je kabinet u kom je Putin službovao pre predsednikovanja

Putin je u tom periodu bio osnivač i predsednik Komiteta za međunarodnu saradnju Sankt Peterburga i zamenik gradonačelnika ovog grada

  • 0
Goran Vesić Foto: Facebook/Горан Весић

Radnu sobu u kojoj je od 1991. do 1996. radio predsednik Rusije Vladimir Putin do sada je imalo privilegiju da vidi mali broj stranaca, a posebnu pažnju onih koji su ušli u ove odaje privlači to što je sve ostalo autentično kao iz vremena Putinovog službovanja u Sankt Peterburgu.

Putin je u tom periodu bio osnivač i predsednik Komiteta za međunarodnu saradnju Sankt Peterburga i zamenik gradonačelnika ovog grada.

Iz ovog kabineta, u avgustu 1996. godine, Putin se preselio u Moskvu gde je postao deo administracije tadašnjeg predsednika Rusije Borisa Jeljcina. Iz kabineta predsednika Jeljcina 1998. imenovan je na funkciju šefa ruske obaveštajne službe FSB.

Nakon toga, 1999. godine postaje premijer Ruske Federacije, a godinu dana kasnije i izabrani predsednik Ruske Federacije. Sve ostalo je istorija kojoj svedočimo danas.

Osim predsednika Putina u ovom komitetu radili su ili su ga vodili Dmitrij Medvedev, Viktor Zubkov, Aleksej Miler, Igor Sečin... Ljudi koji su kasnije postali jedni od najuticajnijih političkih ličnosti Rusije. Zato može da se kaže da je ovaj Komitet mesto gde se stvaraju budući ruski politički lideri.

Goran Vesić Foto: Facebook/Горан Весић

Kabinet je posetio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji se nalazi sa delegacijom u dvodnevnoj poseti Sankt Peterburgu, kome je radnu sobu lidera Ruske Federacije pokazao predsednik Komiteta za međunarodnu saradnju Sankt Peterburga Jevgenij Grigorjev.

- Moju pažnju privukla je slika Petra Velikog koja je još u to vreme stajala iznad Putinovog radnog stola i koju do danas niko nije uklonio sa zida. Putin je ispunio misiju o kojoj je sanjao u ovom kabinetu postavši jedan od najuticajnijih političkih lidera današnjice, a istovremeno i jedan od najbližih saveznika i zaštitnika interesa Srbije i srpskog naroda - naveo je on u objavi na Fejsbuku.

Video: Lane mu jede iz ruke, a Šeroun Stoun se zavodljivo smeška: Putin u izdanju kakvo se retko viđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA