Paprene cifre Megzita: Obezbeđenje princa Harija i Megan Markl koštaće Britance 23 miliona evra

S obzirom na to da oni i dalje imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada je u obavezi da ih štiti do 31. marta

  • 2
Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry Princ Hari i Megan Markl / Foto: Tanjug/AP

Vlada Kanade objavila je da neće obezbeđivati princa Harija i Megan Markl, koji su se nedavno odrekli kraljevskvih privilegija i dužnosti.

Pošto i dalje imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada je u obavezi da ih štiti do 31. marta, a prema pisanju ostrvskih medija to znači da će dalje obezbeđenje tog para koštati poreske obaveznike u Velikoj Britaniji preko 23 miliona evra, piše "San".

Kao jedan od razloga za zaštitu, navodi se to da je "Hari rođen u kraljevskoj porodici i služio u britanskoj vojsci"

Taj list preneo je zabrinutost stručnjaka, koji smatraju da će praćenje vojvode i vojvotkinje od Saseksa dodatno istrošiti policijske resurse, te navode da postoji verovatnoća da će to da košta u narednom periodu državu više od milijardu evra.

- U ovom trenutku, svi planovi su nemogući. Situacija princa Harija i Megan Markl uticala je na to da se pocepaju protokoli koji se tiču obezbeđivanja ovog para. Ponašaju se kao da se nijedno od pravila odnosi na njih - kaže nekadašnji telohranitelj Dej Dejvis.

Možda nisu više kraljevići, ali će da zarade

Iako su se odrekli kraljevske titule, poznavaoci prilika pretpostavljaju da će u najmanju ruku da trostruko uvećaju trenutno bogatstvo koje se procenjuje na skoro 416 miliona evra.

- Ne smete da potcenite popularnost koja dolazi ako ste član britanske kraljevske porodice, a to je još izraženije u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i ostatku sveta. Vrlo je moguće da u narednih 10 godina vojvoda i vojvotkinja od Saseksa se nađu među najbogatijim ljudima na svet, čak i da uvećaju bogastvo na preko milijardu evra - kaže jedan od kreatora liste bogatih "Sunday Times Rich List", Robert Vac.

"Zovite me Hari"

Princ Hari prisustvovao je nedavno konferenciji o turizmu u Velikoj Britaniji, gde se prvi put obratio javnosti posle odustajanja od kraljevskih dužnosti. Zatražio je da ga u javnosti i u mnedijima oslovljavaju kao "Hari".

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA