Hrvatska državljanka ostavila bebu na ulici u Rimu i ušla u voz: Pored nje mleko i flašica

Dečak star 7 meseci je prenesen u crkvenu pedijatrijsku bolnicu u Rimu

  • 2
napuštena beba Printskrin:Youtube/ askanews

Hrvatska državljanka (25), rođena u Milanu i stanovnica Italije, napustila je na ulici u kolicima, nedaleko od rimske železničke stanice Termini, svoje 7-mesečno muško dete, pa se sa 5-godišnjom ćerkom popela na voz iz Rima za Minhen. Nije poznato da li je htela da ode u Nemačku ili da ostane negde u Italiji, piše Jutarnji list.

Žena je u kolicima ostavila mleko i flašicu, pakovanje pelena i ćebe u koju je dete bilo ušuškano. Može se pretpostaviti ili da je donela odluku naglo i neplanirano, ili da je htela da se pobrine da dete ne strada, ostavivši ga na veoma prometnom mestu i osigurano od gladi i hladnoće dok ga neko ne uoči. I zaista, pronalazak deteta je policiji odmah prijavio neko od prolaznika. Dečak je prenesen u crkvenu pedijatrijsku bolnicu u Rimu.

Policajci su uspeli da utvrde identitet majke. Ona je identifikovana i po snimcima nadzornih kamera više prodavnica u ulici gde je ostavila kolica i po otiscima prstiju na ručki kolica. Policija je ustanovila da je poslednja majčina adresa bila sigurna kuća u Rimu, gde su policajcima rekli i broj njenog mobilnog telefona.

Za majku pritvor, dete u socijalnoj službi

Iz Rima su joj telefonirali, prenose italijanski policajci, ona je rekla da će se vratiti, ali joj nisu poverovali. Umesto toga, nedugo zatim ju je železnička policija pronašla u vozu, pa je sišla u Bolonji, gde je ćerka data na staranje socijalnim službama, dok je Hrvatica pritvorena.

U Italiji je napuštanje maloletne osobe krivično delo. O sudbini ćerke odlučiće sud za maloletnike u Bolonji.

Istražitelji veruju da je u pitanju nedelo iz pukog očaja. Majka, stalno nastanjena u Rimu, udaljila se s decom iz sigurne kuće. Zasad nisu dostupni drugi podaci o majci, o razlozima njenog čina, o porodičnoj i radnoj situaciji, a ni o etničkoj pripadnosti hrvatske državljanke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA