≫ 

Mađarska zbog migranata jača zaštitu granica na jugu svoje zemlje

Turski predsednik obavestio je premijera Mađarske da postoji ogroman pritisak na Tursku i da ona više ne može da sprečava priliv migranata

  • 10
Viktor Orban Viktor Orban, Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas da će ta zemlja pojačati zaštitu svoje južne granice, a nakon što ga je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan informisao da Turska ne može više da sprečava priliv migranata.

- Tokom jutrošnjeg telefonskog razgovora u vezi sa migracijama i aktuelnom situacijom u Siriji, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obavestio je premijera Orbana da postoji ogroman pritisak na Tursku i da ona više ne može da sprečava priliv migranata - saopšteno je iz mađarske vlade.

Orban je sazvao sastanak svog kabineta za bezbednost, koji je odlučio da Mađarska mora da pojača zaštitu svojih granica i obrati posebnu pažnju na balkansku rutu migracija, navodi se u saopštenju.

Turska je kao odgovor na ubijena 33 vojnika u Siriji otvorila granice za migrante.

Video: Migranti uz povike Alahu akbar! pokušavaju da se probiju u Grčku i kamenuju policiju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    29. februar 2020 | 15:05

    E tako se cuva svoja zemlja, i tako se cuva jedna Hriscanska drzava.. Sve pohvale za predsednika Orbana i Madjarsku.. A ne kao mi, samo se povlacimo pred problem ima, i uvek imamo neke izgovore zasto primamo te iste divljake u nasu zemlju!!! Nismo clanica EU, tako da nikakve obaveze prema njima nemamo.. SRBIJA TREBA DA POSTUPI KAO MADJARSKA!!!!!!!

  • Rambo

    29. februar 2020 | 13:59

    Pametan covek koji ne zeli da migranti ugroze zemlju.

  • Cvrle

    29. februar 2020 | 13:56

    Tako to rade pravi predsednici kako bi sacuvali svoju zemlju kao i svoje gradjane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA