≫ 

Pompeo: Kina bi krivicu za koronu da prebaci na SAD

Državni sekretar ističe da sada nije vreme za širenje dezinformacija

  • 7
korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Majk Pompeo u današnjem telefonskom razgovoru sa visokim kineskim diplomatom Jang Ðiečijem, preneo je snažne američke primedbe na ono što ona smatra naporima Kine da prebaci krivicu za korona virus na Sjedinjene Američke Države, saopštio je Stejt department.

U telefonskom razgovoru sa Jang Ðiečijem, direktorom Kancelarije za spoljne poslove Komunističke partije Kine, Pompeo je naglasio da nije vreme za širenje dezinformacija i strašnih glasina, navela je u saopštenju portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus, preneo je Rojters.

Biološki rat protiv Kine?

 

Portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Liđijan Žao tražio je od američkih vlasti da priznaju da skrivaju poreklo korona virusa, tvrdeći da je ta infekcija “doneta” u Vuhan preko vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Pozivajući se na izjavu direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Roberta Redfilda da je u Americi bilo nekoliko žrtava korona virusa pre nego što su ti pacijenti bili testirani, Žao je pozvao američke vlasti da otkriju o čemu se radi, prenosi "Raša tudej".

- Vrlo je moguće da je američki vojnik doneo epidemiju u Vuhan - kazao je Liđijan i tražio od SAD da budeu “transparente i kažu gde i kada je nulti pacijent dijagnostifikovan”.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    17. mart 2020 | 06:23

    Kinezi su u pravu. Ameri su sve zakuvali.

  • Aca

    16. mart 2020 | 23:30

    Znamo svi ko su demoni danasnjice i naslednici Hitlera to sigurno nisu Kinezi i Rusi Srbi!!!

  • Bg

    17. mart 2020 | 01:07

    Naravno da to sve rade Ameri i Englezi so su djavoli koje niko ne voli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA