Divna vest: Oporavila se beba zaražena korona virusom

Kako prenose mediji, dete je otpušteno iz klinike u Bergamu

  • 2
beba u bolnici, bolnica Foto-ilustracija: Shutterstock

Novorođena beba zaražena korona virusom oporavila se posle dve nedelje, javila je agencija Ansa, dodajući da je dete otpušteno iz klinike u Bergamu.

Dečak je rođen zdrav 11. februara, ali je 3. marta hospitalizovan zbog visoke temperature, nakon čega su i on i majka bili pozitivni na testu na korona virus.

Bergamo na severu Italije je jedan od najugroženijih gradova u toj zemlji, u kojem je zabeležen rekordan broj zaraženih i smrtnih slučajeva.

Ozdravio prvi Italijan kome je dat eksperimentalni lek

Pacijent koji je oboleo od korona virusa ozdravio pošto mu je dat eksperimentalni lek “Remdesivir”.

- Imamo prvu osobu koja je ozdravila pošto je bila tretirana eksperimentalnim lekom - kazao je primarijus klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Đenovi Mateo Baseti na konferenciji za novinare.

Zašto u Italiji mnogo ljudi umire od korona virusa

Prema rečima stručnjaka, do ovoga je došlo zato što je prvi pacijent koji je bio inficiran u zemlji bio u asimptomatičnoj fazi, odnosno nije pokazivao nikakve indicije da je zaražen korona virusom. Samim tim, to je uticalo da se zaraza raširi bez detekcije.

Profesor za infektivne bolesti Masimo Gali sa Univeriteta u Milanu i direktor infektologije u bolnici Luiđi Sako, rekao je da se ova zaraza širila "ispod radara" u zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    20. mart 2020 | 08:23

    Hvala bogu😍

  • Tiši

    20. mart 2020 | 07:42

    Ma meni je to i najvaznije da su deca otporna. Nama ostalima nek bude sta bude. Deca da pocnu da ginu to bi mi stvarno bilo previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA