≫ 

Beograđani zarobljeni na aerodromu u Amsterdamu: Prete da će nas vratiti u Afriku, imamo samo 1 dan

Na aerodromu u Amsterdamu zarobljene su četiri osobe

  • 59
Jovana Kulaš Foto: Privatna arhiva

J. J. K, novinarka iz Beograda i njen suprug ostali su zarobljeni na aerodromu u Amsterdamu, nakon što su jedva uspeli da iz Afrike stignu u Evropu zbog situacije sa korona virusom, saznaje Telegraf.rs. Oni su u Holandiju stigli nekoliko sati nakon što je poslednji avion za Srbiju vratio naše državljane u zemlju, a sada im prete da će ih vratiti u Afriku.

Kako kažu, u Afriku su otišli mnogo pre nego što su i mogli da naslute da će se situacija sa koronom ovako odvijati.

- Nismo mogli ni da naslutimo da će doći do ovakvog razvoja situacije. Kada smo videli šta se dešava, pokušali smo da se vratimo odmah. Imali smo let iz Badžula za Amsteradam, ali zbog vanredne situacije sa koronom iz Afrike ne možeš da ideš kad hoćeš, već po planu evakuacije. Naš let je bio juče i sinoć oko 23 h smo sleteli u Amsterdam. U međuvremenu juče je doneta odluka da ne puštaju u zemlju putnike koji nisu državljani EU - kaže J. J. K. za Telegraf.rs.

Kako dodaje, iako su imali rezervisan hotel, nisu ih pustili da se udalje sa aerodroma, te su morali tu i da ostanu.

- Kontaktirali smo našu ambasadu ovde. Rekli su nam da smo "u sistemu i da su nemoćni da bilo šta učine". Na aerodromu kažu da će nas vratiti za Afriku. Njih ne zanima što je otkazan let za Beograd za koji imamo karte i što su aerodromi zatvoreni. Rekli su nam da ukoliko do sutra ne rešimo naš status, vratiće nas nazad.

- Čuli smo da je juče jedan avion Air Srbije pokupio naše ljude sa ovog aerodroma. Mi smo sleteli u Amsterdam nekoliko sati nakon što su oni odleteli. A baš juče je doneta odluka da ne mogu oni koji nisu državljani EU, da uđu u zemlju, tako da kasnimo jedan dan.

Ipak, kako kaže, nisu previše uplašeni.

- Znam da se Srbija poslati pomoć, samo me brine da nas Holanđani ne pošalju nazad - dodaje ona.

Na aerodrom u Amsterdam u večernjim časovima sleteo je još jedan bračni par iz Beograda, tako da su ovde sada zaroboljena četiri naša državljana.

Podsetimo, mnogi naši državljani ostali su zarobljeni na aerodromima širom Evrope, a Vlada Srbije radi na tome da svakog od njih vrati kući.

Video: Javlja se sve više zarobljenih srpskih turista na aerodromu u Baliju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Icka

    21. mart 2020 | 20:55

    U trenutku kada ljudi ostaju bez posla, zaista kako vas nije sramota da trazite finansijsku pomoc? Isli ste na odmor, turisticki!Ima previse dece koja su bolesna(ne od korone) pa drzava ne pomaze niti salje avione!!! Vase turisticke destinacije nam nisu ni najmanje bitne!!! Umesto sto drzava salje avione po vas, bolje da taj novac da nekom detetu kome je potrebna pomoc. Kada ste mogli da se hvalite po drustvenim mrezama, sad nek vam mama i tata plate privatni avion!!!

  • Lona

    21. mart 2020 | 21:37

    Čekajte ljudi, jel to pokušavate da pokrenete akciju da se za svakog ko se lomata po svetu šalje avion? To je potpuno suludo i pomisliti a kamoli očekivati od države.

  • sale

    21. mart 2020 | 20:53

    Nije odjednom krenulo vandredno stanje najavljivalo se znaci niste odmah krenuli nego u poslednji cas i sada kukate zbog vase neozbiljnosti . Mislite svi vi da avion moze da vas pokupi kao taxi samo da zvrcnete. Da se ja pitam takve kao vi bi ostavila sami da se snalazit . Krenite peske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA