Virus stigao u Bakingemsku palatu: Radnik kraljice Elizabete pozitivan na koronu

Ona je sa suprugom otišla u Vindzor

  • 4
Kraljica Elizabeta, Queen Elizabeth II Foto: Tanjug/AP

Jedan od radnika kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati bio je pozitivan na korona virus dok je kraljica još bila u palati, prenosi britanski Miror.

On se navodno razboleo i bio je pozitivan na korona virus prošle nedelje, zbog čega je osoblju koje je bilo u kontakt sa njim naređeno da se samoizoluju.

Kraljica Elizabeta II (93) napustila je palatu pre nekoliko dana kako se ne bi zarazila korona virusom.

- Radnik je saznao da je pozitivan pre nego što je kraljica otišla u Vindzor. Palata ima 500 članova osoblja pa, poput bilo kojeg radnog mesta, nije nezamislivo da će se neko zaraziti - rekao je izvor iz kraljevske porodice.

Nije poznato da li je kraljica bila u kontaktu s njim. Otkako se korona virus proširio, kraljica je izbegavala rukovanje s ljudima i bliske kontakte.

Kraljica rukovanje Foto: Tanjug/AP

Kraljica je u Vindzoru sa suprugom Filipom (98). Tamo idu svake godine za Uskrs, ovoga puta su odmor započeli ranije.

- Filip i ja stigli smo u Vindzor, jasno nam je da je pred nama težak period i da je cela zemlja i ostatak sveta u velikoj brizi za zdravlje. Svima nam je savetovano da promenimo svoju uobičajenu svakodnevicu i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Treba da čuvamo svoje zdravlje i mislimo na ostale, na celu našu zajednicu, a posebno na one najosetljivije. Mnogi od nas moraće da pronađu nove načine da ostanu u kontaktu s voljenima i porodicom te da ih osiguraju od opasnosti. Uverena sam da smo spremni na taj izazov. Možete biti sigurni da smo moja porodica i ja spremni da odigramo našu ulogu u ovom svemu - stoji na službenom Instagram profilu kraljevske porodice.

U narednim vremenima će kraljevske dužnosti preuzeti njen unuk, princ Vilijam (37).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA