Kineski studenti na srpskom jeziku uputili poruke podrške našem narodu u borbi sa korona virusom

Uz poruke, "U ovo teško vreme držimo se zajedno, prevazilazimo sve zajedno", "Kinezi su uz vas" i "Sve će biti u redu", oni su ružili podršku našem narodu u borbi sa korona virusom

  • 11

Kineska nacionalna televizija emitovala je snimak, u kom studenti iz Kine obraćajući se na našem jeziku, šalju poruke podrške građanima Srbije u borbi protiv korona virusa.

- Dragi prijatelji u Srbiji, učim srpski jezik na fakultetu, zelim vam sve najbolje, Kinezi su prijatelji s vama - poručio je jedan mladić koji se uz zvuke gitare, kroz pesmu obratio našim građanima.

Uz poruke, "U ovo teško vreme držimo se zajedno, volimo se zajedno, prevazilazimo sve zajedno", "Kinezi su uz vas" i "Sve će biti u redu", oni su pružili podršku našem narodu u borbi sa korona virusom.

Mnogi od njih su uputili i zahvalnost Srbiji i srpskom narodu, jer su bili uz njih kada je bilo najteže.

Tim povodom oglasila se i ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo, koja je poručila da će ovi mladi ljudi postati naslednici čeličnog prijateljstva Kine i Srbije.

- Ovo su studenti koji su tek počeli da uče srpski jezik. Uverena sam da će postati naslednici čeličnog prijateljstva Kine i Srbije - napisala je ona u objvi na Tviteru, gde je podelila snimak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA