≫ 

ISPRAVKA Italijani ne skidaju masovno EU zastave niti je pomoć EU za Italiju izostala

Kina je Italiji poslala dva miliona maski, oko 10.000 respiratora, kao i 20.000 zaštitnih odela...

  • 24

U krizi koja je izazvana pandemijom virusom korona, a koja je posebno pogodila Italiju, u ovom teškom vremenu pritekli su i Kinezi.

To su prepoznali i italijanski građani, pa su na društvenim mrežama osvanule fotografije na kojima se vidi da građani Italije skidaju zastavu Evropske unije, a umesto nje podižu zastavu Kine.

Italijani su time iskazali poštovanje prema Kini.

Naime, Kina je Italiji poslala veliku pomoć u vidu medicinske opreme i aparata u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, ali i svoje stručnjake.

Kako je ranije pisano u medijima, Kina je Italiji poslala dva miliona maski, oko 10.000 respiratora, kao i 20.000 zaštitnih odela...

Video: Predsednik Srbije dočekao je tim kineskih lekara iz Kine koji je sleteo na Beogradski aerodrom

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta istaknuto je da se čini da je izostala solidarnost EU sa Italijom što nije istina, te je ista tvrdnja uklonjena. Takođe, u prvobitnom tekstu je embedovana fotografija na kojoj se vidi kako muškarac zastavu EU menja kineskom, aludirajući da Italijani menjaju zastave da bi iskazali protest zbog izostanka solidarnosti Unije. Međutim, fotografija je nastala ispred kompanije Svecom P.E.S.. Iz firme su odgovorili da se fotografijom samo dokumentovalo kako se zastave menjaju svake sedmice na postojeća četiri jarbola za zastave ispred zgrade.

"Podigli smo zastavu te nacije kao znak zahvalnosti, ali nije bilo govora o bilo kakvom zameranju prema EU. Samo znak zahvalnosti zemlji koja je pomogla. Nažalost, ovu fotografiju su iskoristili ekstremisti za njihove vlastite ciljeve" - rekao je zaposleni firme novinaru Atlatszo-a.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺 ❤️ 🇨🇳

    24. mart 2020 | 16:38

    Живела НР Кина! Живела Русија! Живела Србија и Република Српска! ЖИВЕЛА!!

  • Možda je tako

    24. mart 2020 | 16:28

    Ko ono reče : zavladaće žuta rasa" a mi aaa žuće ha, ha,ha... mogu sada da dele opremu jer je kod njih opasnost prošla, u svakom slučaju hvala im, a eu pa valjda se i oni vode onom mišlju ,,što u kuću treba u crkvu se ne daje"

  • DRagutin

    24. mart 2020 | 21:16

    Ko sme da se kladi samnom da će Italija sledeća izaći iz EU 😁? Ovo će im biti okidač da to urade... Toliko o moćnoj EU........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA