≫ 

Drama u Britaniji: Princ Čarls inficiran korona virusom

Naslednik britanskog trona zaražen smrtonosnim virusom

  • 30

Princ Čarls (71) inficiran je korona virusom, prenose svetski mediji.

Kako se navodi, on ima blaže simptome i oseća se dobro, a njegova supruga Kamila (72) nije zaražena koronavirusom.

- Princ Čarls zaražen je korona virusom. Ima blaže simptome, ali je dobrog je zdravlja i radi od kuće. Vojvotkinja od Kornvola je takođe testirana, te je zaključeno da nije zaražena. U skladu sa savetima vlade, ali i medicinskih stručnjaka, princ Čarls i Vojvotkinja od Kornvola nalaze se u samoizolaciji u domu u Škotskoj - stoji u saopštenju kraljevske porodice.

- Nije moguće da se otkrije od koga je princ dobio virus, s obzirom da se poslednjih nedelja sastao sa velikim brojem ljudi tokom izvršavanja svojih kraljevskih dužnosti - dodaje se u saopštenju.

Princ Čarls se ranije u toku meseca sastao sa princom Albertom od Monaka, kome je nedavno dijagnostifikovan korona virus.

Naslednik trona u Britaniji prethodnih dana odbijao je da se rukuje sa ljudima koje je sretao na događajima, te ih je umesto toga pozdravljao "namaste gestom".

U Ujedinjenom Kraljevstvu je do sada zabeleženo 8.077 slučajeva korona virusa, a 422 osobe su preminule.

Princ Čarls Foto: Tanjug/AP

Virus stigao u Bakingemsku palatu: Radnik kraljice Elizabete pozitivan na koronu

Jedan od radnika kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati bio je pozitivan na korona virus dok je kraljica još bila u palati.

On se navodno razboleo i bio je pozitivan na korona virus prošle nedelje, zbog čega je osoblju koje je bilo u kontakt sa njim naređeno da se samoizoluju.

I Britanija uvela nove mere: Džonson naredio zatvaranje pabova, pozorišta, bioskopa

Britanski premijer Boris Džonson naredio je zatvaranje pabova, restorana, pozorišta, bioskopa i teretana kako bi širenje korona virusa u zemlji bilo usporeno.

Džonson je rekao da razume koliko je teško oduzeti tradicionalno pravo Britanaca da idu u pab, ali da je apsolutno ključno usporiti širenje zaraze, prenosi Rojters.

Dodao je da je uznemirujuće pomisliti na sva preduzeća koja će se suočiti s teškoćama zbog mera koje zemlja mora da preduzme.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA