≫ 

U 20 h aplauz radnicima, a u 19 h pravoslavci širom sveta će izgovoriti molitvu. Poziv je sa Atosa

Sa Atosa mole vernike širom sveta da se u isto vreme pomole

  • 15
Hilandar

Manastir Hilandar. Foto: Shutterstock

Večeras, u 19 časova po našem vremenu, na Hilandaru i mnogim manastirima na Svetoj Gori služiće se bdenije u čast Bogorodice i Svetog mučenika Haralampija za spas i izbavljenje celog ljudskog roda od pandemije korona virusa.

Sa Atosa mole vernike širom sveta da se u isto vreme pomole.

- Pozivamo vas da u svojim domovima u to vreme pročitamo Akatist i molitvu Svetom Haralampiju i tako saborno uznesemo molitve ovom velikom Božijem ugodniku za izbavljenje celog ljudskog roda od trenutne pandemije - navodi se na Fejsbuk stranici prijatelja manastira Hilandar.

Sveti Haralampije je Svetu Goru već jednom izbavio od epidemije kuge, te se zbog toga svake godine na praznik Svetog Haralampija služi bdenije.

Video: Nerealni snimak iz Kragujevca: Pop kadi ulice da ode zlo od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    27. mart 2020 | 09:17

    Сматрам да је професор Несторовић фантастично одрадио посао смиривања масе а самим тим спречљвања панике и сигурна сам да ће у ближој будућности бити тог "шопинга" у Италији. Исто тако сам сигурна да нам је потребно и ово тако да - подржавам ...

  • DARKO 100%

    27. mart 2020 | 09:09

    Tako treba i od samog pocetka je to trebalo raditi za spas dusa,svako vece u isto vreme a ne lupati u serpe ,vuvuzele ,i busati se u grudi na terasama nego se pomoliti Bogu tiho i ponizno moliti se za spasanje nase i covecanstva jer ako se nemoli i za svet nemoze se covek moliti onda ni za sebe jer i mi smo deo sveta.AMIN!!!!

  • Pp

    27. mart 2020 | 09:38

    Pomolimo se i za ljude koji ne veruju u Boga, pretežno oni komentarišu telegrafofe postove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA