Nema respiratora za starije od 80 godina: U Francuskoj olakšavaju smrt lekovima?

Bolnice više nemaju kapacitete da leče najugroženije od korona virusa

  • 19
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica

Foto: Tanjug/AP

U regionu Alzas u Francuskoj bolnice više nemaju uslove da leče najugroženije od korona virusa, pa je navodno doneta odluka da pacijenti stariji od 80 godina ne mogu biti nakačeni na respiratore, već im samo "olakšavaju" smrt tako što ih drže omamljene.

Prema navodima nemačke novinske agencije DPA, lekari koji rade u ovom regionu više nemaju uslove da pruže pomoć svima kojima je neophodna, pa navodno stare pacijente i ne stavljaju na respiratore, već im samo olakšavaju muke medikamentima, prenosi Guardian.

Kako ističe ovaj nemački medij, bolnice u Strazburu imaju stravičan priliv pacijenata, a mnogi lekari i dalje pružaju negu pacijentima iako su i sami oboleli od korona virusa.

Klinika u Strazuburu odbila je da komentariše navode medija. Istakli su da zdravstveno stanje pacijenta odlučuje ko će biti nakačen na respirator, a ne starost. Takođe su istakli i da je bolnica trebovala nove respiratore.

Vlasti u regiji su priznale da je stanje dramatično i da su bolnice u Alzasu primorane da daju prioritet određenim pacijentima zbog ograničenog broja respiratora.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧘

    27. mart 2020 | 14:52

    Pozivamo sve ljude koji su vernici da se večeras u 19h u svojim domovima iskreno iz duše pomole Bogu za mudrost, hrabrost i spasenje duša svih nas na celoj Planeti. Nije bitno ko u šta veruje, bitno je da svi verujemo u dobrotu, ljubav i svetlost.

  • Znaci tako

    27. mart 2020 | 14:57

    Gadovi, za vas je samo profit bitan.

  • Aleksandar

    27. mart 2020 | 14:45

    To su u stvari i hteli. Da pobiju penzionere, sve je tu jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA