"Država je odvratna, moram da jedem": Bes porodice koja je ostala bez posla, na ulicama Barija

Još jedan potresan prizor zabeležen je u Italiji, gde epidemija korona virusa ostavlja nesagledive posledice po zdravstveni i ekonomski sistem

  • 8

Ispred zatvorenih kancelarija jedne filijale u ulici grada Barija na jugu Italije zabeležen je nesvakidašnji trenutak, osim ako se ne radi u trenutku paralisane države kakva je Italija danas, zbog haranja korona virusa.

- Bez para smo!

- Šta treba da radimo? Odvratni ste! Država je odvratna!!! Šta mi tačno da radimo?.

Ovo su samo neke od rečenica koje možete čuti i pročitati u snimku na početku teksta.

Na licu mesta je bila prisutna policija koja je pokušala da smiri nesrećne i besne ljude. Upravo ovi ljudi koji su protestovali ispred banke su pozvali policiju.

Radi se o manjoj trgovini, u vlasništvu gospođe, koja je zbog trenutnog stanja uzrokovanog korona virusom zatvorila trgovinu i ostala bez novca. Trebalo da pokupi penziju svoje majke, ali to nažalost nije bio slučaj. Pokušali su da podignu novac sa bankomata, ali je račun bio prazan. Nakon dolaska policije je sišao i direktor od koga je očajna porodica tražila isplatu novca unapred, budući da će penzija leći.

Međutim, ovakvu vrstu transakcije nije bilo moguće uraditi.

U očaju, počeli su da šutiraju kapiju banke. U jednom trenutku, muškarac se približio i poklonio određenu svotu novca ljudima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    28. mart 2020 | 12:54

    Sram Vas bilo eu pustili ste Italiju niz vodu smradovi iz brisela i berlina!!!

  • Pera

    28. mart 2020 | 12:47

    Ovo ce se uskoro desavati svuda jer nece biti dovoljno policije i vojske da zadrzi narod kod kuce lepo vreme,a pune ti mozak virusima,nece jos dugo nece.

  • Gaga

    28. mart 2020 | 13:54

    Najmanji problem ce biti virus a najveci problem bice glad ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA