≫ 

Rusija zatvara sve granice: Cela naredna nedelja proglašena za "plaćeni državni praznik"

Ukupan broj obolelih u Rusiji trenutno iznosi 1264

  • 6
Vladimir Putin, Rusija, bolnica, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sve granice u Rusiji biće zatvorene od ponedeljka, kako bi se sprečilo dalje širenje COVID19 virusa, saopštila je ruska vlada. To znači da će prelazi i za automobile, vozove, brodove i pešake biti stavljeni pod katanac.

Mera je ocenjena kao "privremena", ali nema indikacija kada bi se granice ponovo mogle otvoriti. Rusija je poslednjih nedelja preuzela niz drastičnih mera u sprečavanjau širenja zaraze korona virusom, uključujući i taj da je zabranila poletanja i sletanja aviona na svoju teritoriju, piše RT.

Cela naredna nedelja proglašena je za "plaćeni nacionalni odmor" u celoj zemlji, a narodu je savetovano da ostane u sovjim kućama. Restorani, parkovi, bioskopi i druge objekti gde se okuplja veliki broj ljudi, osim onih esenscijalnih za funckionisanje države, biće zatvoreni.

Ukupan broj obolelih u Rusiji trenutno iznosi 1264 osobe, sa 228 novih slučajeva koji su pozitivno testirani na koronavirus u poslednja 24 sata. Do sada je od korone umrlo sedmoro ljudi u ovoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rr

    28. mart 2020 | 16:15

    Tako treba i kod nas hitno

  • Nino

    28. mart 2020 | 17:46

    Tako radi uredjena država

  • Loko

    28. mart 2020 | 17:45

    Tako rade svesni Državnici, a kod nas dobijaju firme dozvole i posle policiskog casa, pogledajte veca gradilista krcata radnika, od 20 pa do 70godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA