≫ 

Haos u Indiji: Ukinuti vozovi, od njih prave karantin za zaražene, putnici nastavili pešaka

Iz Indijskih železnica danas je saopšteno da je jedan vagon pretvoren u prototip karantina koji će biti korišćen. Plan je da svake nedelje 10 vagona bude pretvoreno u jedinice za izolaciju pacijenata zaraženih korona virusom

  • 2
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Indiji će neki železnicki vagoni biti pretvoreni u izolacione jedinice za pacijente zaražene korona virusom, u situaciji kada se vlasti u ovoj zemlji pripremaju za porast broja obolelih, izveštava Rojters.

Iz Indijskih železnica danas je saopšteno da je jedan vagon pretvoren u prototip karantina koji će biti korišćen. Plan je da svake nedelje 10 vagona bude pretvoreno u jedinice za izolaciju pacijenata zaraženih korona virusom.

Još se ne zna koliko će osoba biti smesteno u svaku od ovih jedinica.

korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Indiji su ukinuti vozovi na međugradskim linijama, zbog čega su mnogi radnici koji su putovali iz sela za gradove ostali bez posla. Neki među njima su nastavili da odlaze na posao pešice i nakon ukidanja javnog prevoza.

Jedan radnik, koji se juče iz Nju Delhija uputio ka svom rodnom mestu udaljenom 270 kilometara, kolabirao je na putu i preminuo, javili su policijski zvanicnici.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA