≫ 

U tranzitnoj zoni u Moskvi blokirano četvoro naših građana: Više od 120 Srba želi da dođe iz Rusije

Informacije potvrdio ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski; u Rusiji obustavljeni međunarodni letovi

  • 1
MOSKVA AVION POVRATAK Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u tranzitnoj zoni blokirano je četvoro građana Srbije, a neki od njih su na aerodromu već 4, 5 dana, rekao je danas ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski.

Lazanski je za televiziju Prva rekao da je želja da oni budu upućeni u Stokholm gde oko 200 naših državljanja čeka evakuaciju, ali Rusija je obustavila međunarodne letove.

On je rekao da se ambasadi u Rusiji prijavilo još više od 120 ljudi koji žele za Srbiju, među kojima su i trudnice i mala deca.

Miroslav Lazanski Foto: ATA Images

S obzirom na velike razdaljine u Rusiji, on je naglasio da je neophodno da informacije o letovima evakuacije za Srbiju stignu bar 24 sata ranije, da bi naši građani koji su na udaljenim lokacijama Rusije mogli da stignu u Moskvu.

Ambasada i konzularno odeljenje su 24 sata u kontaktima sa našim građanima u Rusiji, rekao je Lazanski i situaciju ocenio kompleksnom jer ljudima iz udaljenih krajeva ne može da se kaže da dođu u Moskvu i čekaju letove za evakuaciju, jer bi bio problem smeštaja.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA