U moru loših neka lepa vest: Trudnica zaražena koronavirusom rodila zdravu bebu, ovo ime joj je dala

Vest koja je obradovala celu Italiju

  • 5
beba spava

Foto: Pixabay

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemelli" rođen je dečak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena korona virusom.

Novorođence i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan, a drugi će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana.

Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zaražena Covid19 i ima ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dete.

Inače ime Noa, koje je majka dala dečaku na hebrejskom znači smiren. Prema Bibliji je bio deseti i zadnji od prepodobnih praotaca Izraela, a važi i kao poslanik prema rečima Kurana. Najpoznatiji po potopu koji se dogodio u njegovo vreme i po Nojevoj barci. Po Božjoj zapovesti, Noa je izgradio barku na kojoj je mogao da pobegne sa svojom porodicom tokom poplave, čineći ga naslednikom čovečanstva.

U bolnici "Gemelli" napravili su posebno oeljenje za trudnice koje su zaražene korona virusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na COVID19.

- Čini se da se žene koje zaraze COVID-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugim virosom. Takođe u većini slučajeva trudnice s infekcijom COVID-19 pokazuju blage simptome zaraze - izjavio je Profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemelli.

U Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Kako zaštiti bebu od korona virusa? Ovaj otac došao je na fenomenalnu ideju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA