≫ 

Savetnica premijera Izraela pozitivna na korona virus: Netanijahu se sa njom sastao pre 4 dana

Izraelski premijer već jednom je testiran na smrtonosni virus

  • 0
Benjamin Netanyahu Benjamin Netanijahu Izrael Foto: Tanjug/AP

Savetnica izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, s kojom se premijer sastao u četvrtak, pozitivna je na korona virus, saopštili su danas izraelski zvaničnici.

Vest o tome da je savetnica Netanijahua, Rivka Paluh, zaražena korona virusom izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen, prenosi Tajmz of Izrael.

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu.

Iz kabineta Netanijahua rekli su za medije da će postupati u skladu sa smernicama Ministarstva zdravlja, što verovatno znači da će premijer i drugi pomoćnici ili poslanici morati da se podvrgnu 14-odnevnom karantinu.

- Reagovaćemo u skladu sa direktivama Ministarstva zdravlja - rekao je neimenovani zvaničnik, koji je objavio da je savetnica zaražena, prenosi Rojters.

Izraelski mediji navode da je Paluh bila na sednici parlamenta prošle nedelje, kojoj je prisustvovao i Netanijahu, kao i opozicioni poslanici.

Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona susrela sa Netanijahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu.

Netanijahu je iz predostrožnosti testiran na korona virus 15. marta, a rezultat je bio negativan, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Boris Džonson pozitivan na korona virus: Hitno smešten u izolaciju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA