Vuhan i dalje u blokadi: Već 6 dana nemaju novozaraženih, a u gradu vlada vojnička disciplina

Potpuna blokada biće povučena tek 8. aprila

  • 1

U Vuhanu iz koga je i počelo širenje novog korona virusa, već šesti dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj. Restrikcije kretanja u ovom gradu koji je najveći u provinciji Hubei trebalo bi da budu ukinute 8. aprila, ali život se polako vraća u normalu, ali ne i ljudi.

Iako su prodavnice počele ponovo da se otvaraju, građani kao da strepe da izađu napolje. Nakon dvomesečnog karantina, jedva se neko usudi da promoli nos na ulicu.

Podsetimo, Vuhan koji broji oko 11 miliona stanovnika, stavljen je u karantin krajem januara. Vlast je prvo donela odluku od obustavljanju javnog prevoza i zabranili su ulazak i izlazak iz grada. Takođe, doneta je odluka i o obustavljanju letova.

Vlasti u ovom gradu su preuzele drastične mere kada je u Vuhanu bilo svega nekoliko stotina obolelih od opasnog korona virusa i manje od deset preminulih.

Čak 11 miliona žitelja se brzo naviklo na vojničku disciplinu i uspeli su da izguraju dva meseca karantina. Istina je, ovaj grad zabeležio je više desetina hiljada obolelih i nekoliko hiljada preminulih, ali treba uzeti u obzir da su Italija i Španija za manje od mesec dana srušile rekorde u broju zaraženih i preminulih u odnosu na čitavu Kinu.

Danas, kada se život u Vuhanu polako vraća u normalne tokove, građani i dalje slabo napuštaju svoje domove. Ko to i učini obavezno nosi masku i drži distancu od dva metra. Pri ulasku u veće tržne centre i prodavnice, žiteljima i dalje mere temperaturu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pustoš u prestonici Španije, ljudi na ulicama gotovo da nema

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA